Bekijk volle/desktop versie : Blauwe Moskee Amsterdam-West bezorgd om waarschuwing AIVD



02-04-2019, 20:00
Inlichtingendienst AIVD waarschuwde dinsdag voor radicale invloeden bij het naschoolse islamitisch onderwijs. Yassin Elforkani, hoofdimam van de Blauwe Moskee in Amsterdam-West, wil dat de AIVD zegt om wie het gaat. "Nu is iedereen verdacht."

Het grote probleem, zegt imam Yassin Elforkani, is dat de AIVD spreekt in algemeenheden. "Wij bieden Arabische lessen en islamlessen aan, zoals elke moskee dat doet. En we hechten groot belang aan onze relatie met de buurt, met de buren. Die vragen zich nu misschien af of de AIVD zich ook zorgen maakt over de Blauwe Moskee."

De veiligheidsdienst schrijft zich te richten op 'aanjagers in het salafistisch spectrum'. Salafisme, zegt Elforkani, is gewoon een ander woord voor orthodoxisme. "Mensen hebben het recht orthodox te zijn. We leven in een rechtsstaat. In onze moskee komen ook salafistische docenten aan bod, omdat we een divers onderwijsaanbod willen. Als je bepaalde radicaalislamitische aanjagers bedoelt, wees dan concreet. Nu maak je alle salafisten verdacht."

http://https://www.parool.nl/amsterdam/blauwe-moskee-bezorgd-om-waarschuwing-aivd~a4625334/