Bekijk volle/desktop versie : Moskeeën in de regio Haaglanden verenigen zich vanaf 1 mei in gebedstijden



01-04-2019, 18:03
De moskeeën in de regio Haaglanden werken al geruime tijd samen om de gezamenlijke belangen te behartigen en zo de moslimgemeenschap beter te dienen.



Het gezamenlijk vaststellen van eenduidige gebedstijdenis hier een voorbeeld van. Het bestuur van SIOR Haaglanden bericht het volgende:

"De ledenbijeenkomst van SIORH van 31 maart 2019 is debezegeling van een grondig proces van beraadslagingen van religieuze leiders,astronomen en onze leden. In aanwezigheid van de imams en de besturen van deaangesloten organisaties is met de gunst van Allah één gebedstijdenkalenderovereengekomen die door ons allen metingang van 1 mei 2019 zal worden gehanteerd. Hieronder volgt een kortetoelichting van de totstandkoming van de nieuwe gebedstijdenkalender.

Het Islamitisch Centrum Aken (IZA) Akengeldt al decennialang als dé autoriteit voor het berekenen van de islamitischegebedstijden in Europa. Het merendeel van de moskeeën in Nederland hanteert vanoudsher de tijden die door dit instituut zijn vastgesteld. IZA heeft eencommissie ingesteld om haar methodiek die gebruikt werd om de gebedstijden vastte stellen te herzien. Deze commissie, bestaande uit zowel specialisten op hetgebied van de islamitische wetenschappen als specialisten in de astronomie, istot een verbeterde methodiek gekomen. SIORH en de aangesloten leden zullen metingang van 1 mei 2019 de verbeterde methodiek van IZA als uitgangspunt nemen. Wijvolgen hierin wat ons door de specialisten is aangereikt en zijn ten alletijden bereid eventuele betere methodieken in de toekomst te accepteren.

Naast het vaststellen van de gebedstijden heeft debijeenkomst op 31 maart 2019 ook als startpunt gediend voor het vormen van eencommissie religieuze zaken van de regio Haaglanden waarin een aantal imams vande aangesloten moskeeën zitting nemen. Deze commissie zal zich met de wil vanAllah buigen over islamitische vraagstukken die binnen onze regio spelen, waaronderook toekomstige ontwikkelingen rondom de berekening van gebedstijden."

23-04-2019, 18:05


Ik ben benieuwd wat ze bedoelen.

04-05-2019, 19:48
Beste Redactie,

Krijgen we hierop nog een aanvulling wat er precies wordt besloten.

MvG,

ShrifDjelQbilla

04-05-2019, 20:04
Heel goed is dit: eendracht maakt macht! Hopelijk volgen anderen ook en hanteert met een zelfde tijd wat de gebeden en het vasten betreft