Bekijk volle/desktop versie : Paus Franciscus gearriveerd in Marokko (video)



30-03-2019, 16:04
Paus Franciscus kwam vanmiddag aan in Rabat voor een tweedaags staatsbezoek op uitnodiging van Koning Mohammed VI, het eerste bezoek van de paus in de Maghreb.



Bij zijn aankomst op de luchthaven van Rabat-Salé werd paus Franciscus begroet door Koning Mohammed VI die werd vergezeld door kroonprins Moulay Hassan en prins Moulay Rachid.

Aan boord van zijn pausmobiel reed de paus officieel Rabat in en passeerde de lanen naar de esplanade van het mausoleum Mohammed V, waar een officieel welkom is gepland.

Bij dit welkom zullen Koning Mohammed VI en paus Franciscus toespraken houden, boodschappen van "vrede en broederschap voor de wereld". De paus zal dan bloemenkransen leggen bij de graven van wijlen Koning Mohammed V en wijlen Koning Hassan II.

De twee staatshoofden gaan vervolgens naar het Koninklijk Paleis, waar de twee staatshoofden persoonlijke gesprekken zullen voeren.

Ook gepland deze zaterdagmiddag is een bezoek aan het Mohammed VI Instituut voor de Opleiding van Imams en Morchidates, een opleidingscentrum waar religieus onderwijs pleit voor een Islam die tolerant is en streeft naar vrede en samenleven. Dit instituut leidt imams op uit Marokko en uit landen in Afrika en Europa.

De Paus beëindigt zijn dag met een ontmoeting met Sub-Sahara-migranten op het hoofdkantoor van liefdadigheidsorganisatie Caritas.

[video=youtube;rYXRNvpe6MM]https://www.youtube.com/watch?v=rYXRNvpe6MM[/video]

30-03-2019, 16:29


jij bent geboren met haat a soewa, haat zit in je reet verankerd, zoek hulp a le7mar

30-03-2019, 16:37
Vaticaan heeft heel veel moneyyyyy. Zou echt een keer in het Vaticaanse archief willen kijken volgens mij staan daar prachtige historische stukken tussen.

En koning van Marokko, ach ja kan niks over kwijt die man is niet echt honderd.

30-03-2019, 18:26
Fantasieloos staatsbezoek..gaat alleen maar om de schone schijn die interreligieus dialoog heet. Marokko heeft banen nodig, goed onderwijs en gezondheidszorg.