Bekijk volle/desktop versie : Luchtaanval van Israël op de Gazastrook



15-03-2019, 14:20
Het Israëlische leger heeft bevestigd dat het een aanval heeft uitgevoerd op circa 100 'terroristische doelen' in de Gazastrook



Israël lanceerde luchtaanvallen op Gaza, uren nadat twee raketten werden afgevuurd in de buurt van Tel Aviv, waardoor de vrees ontstond voor een grotere escalatie van het Israëlisch-Palestijnse conflict.


Bij de actie richtte het Israëlische leger zich op circa 100 "militaire doelen van Hamas". in de zuidelijke stad Khan Younis in Gaza, ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Gaza-stad.

Palestijnse getuigen in Gaza-stad meldden dat ze Israëlische vliegtuigen hadden gezien en later explosies hadden gehoord. Ook waren in de verte rookpluimen te zien. Lokale Palestijnse agentschappen meldden dat een vrouw en haar man beiden gewond waren geraakt in de zuidelijke stad Rafah, maar gaven geen verdere details.

[tweet]https://twitter.com/amanivo1/status/1106388585748615168[/tweet]

Palestijnse media zeiden dat een marinebasis van Hamas, dat ontkent verantwoordelijk te zijn voor de raketaanval op Tel Aviv, het doelwit was en dat twee gebouwen zijn beschadigd. Israël houdt de leiders van Hamas in Gaza verantwoordelijk voor elke aanval vanuit het gebied.


Gaza: Openlucht gevangenis
De spanningen zijn het afgelopen jaar hoog geweest langs de grens tussen Israël en Gaza, sinds de Palestijnen protesteerden tegen de omheining van Israël ten westen van de Gazastrook. De reactie van het Israëlische leger is vaak dodelijk geweest, met ongeveer 200 Palestijnen gedood tijdens de demonstraties.


Bij andere "incidenten", zijn ongeveer 60 meer Palestijnen omgekomen. Twee Israëlische soldaten zijn gedood door Palestijns vuur.