Bekijk volle/desktop versie : Ovenschotels!!



06-03-2003, 12:11
Wie kent er ook lekker ovenschotels???

07-03-2003, 20:51


Ovenschotels zijn smullen!
Alleen duurt het vaak zo lang voor ze klaar zijn. Die overtijd die er nog bij komt...

Maar ik heb er wel een paar.

Vegetarische Shepherd's Pie voor 5-6 personen.
Nodig:
- 1 1/2 kg aardappelen
- 400gr kaas die goed smelt
- 400gr gemengde groenten (bv. zo'n handige voorgesneden zak)
- 1 blik tomatenblokjes
- 3 uien
- 1 grote pot bruine bonen
- smaakmakers: gembersiroop, chilipoeder, peper en ketjap.

- 2 ovenschalen

Schil aardappelen en kook tot ze gaar zijn. Stamp ze en meng de geraspte kaas erdoor. Voeg wat melk toe als het niet smeuig genoeg wordt.

Snipper de uien en fruit ze. Voeg de gemengde groenten toe en bak een minuutje of 2. Voeg tomaten, bruine bonen en smaakmakers toe.

Verdeel de groenten over 2 ovenschalen. Schep de aardappelpuree er overheen. Strooi er eventueel wat achtergehouden kaas overheen.

Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Hawairijst (uit een vrij recente Allerhande)
Voor 4 personen

Nodig:
- 250gr rijst
- 2 rode paprika's
- 1 flinke ui
- 2 blikjes tonijn naturel (a 200gr)
- 1 groot blik ananasstukjes
- peterselie en tijm (2 takjes per stuk, of anders een flinke theelepel gedroogd)
- olie
- 1 blik tomatenpuree (140gr)
- zout en peper naar smaak
- 200gr geraspte belegen kaas
- ovenschaal van 2 liter

Kook de rijst gaar.
Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Tonijn laten uitlekken en met een vork loshalen.
Ananasstukjes laten uitlekken. Vocht opvangen en apart houden.
Kruiden eventueel fijnhakken.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui glazig.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
Zoveel ananassap toevoegen tot een smeuige saus ontstaat. Eventueel ook wat water erbij doen.
Tonijn, paprika, kruiden en rijst toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.

Vet de overschaal in.
Schep de helft van het rijstmengsel erin en verdeel netjes over de bodem.
Verdeel de helft van de ananasstukjes erover. En bestrooi met de helft van de kaas. Op deze manier nog een laag maken.
Laat de ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven op 220 graden in een halfuurtje goudbruin worden.

Preipie (Uit een oude Sla)
Voor 4 personen.
Nodig:
- 1 groentenbouillonblokje
- 3 preien, schoongemaakt, in ringen van 1cm
- 30gr boter
- 1 ui, in halve dunne ringen
- 1 tl koenjit (geelwortel/kurkuma)
- 40gr bloem
- 250gr champignons, schoongemaakt, in vieren
- 1/2 bosje dille, grofgesneden (of een eetlepel gedroogd)
- 4 eieren, hardgekookt en in parten
- 4-6 bladerdeeg plakjes
- 1 ei, geklutst
- overschaal 1 1/2 liter

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng 4dl water met het bouillonblokje aan de kook.
Kook de preiringen hierin in een min. of 5 beetgaar.
Schep de prei uit de bouillon en laat hem goed uitlekken.
Vang het uitlekvocht op en voeg dat weer bij de bouillon.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Boter niet laten kleuren!
Fruit de ui hierin glazig.
Voeg de koenjit toe en fruit die even mee.
Roer dan de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 2 min. garen.
Giet de bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook, zodat een stevige saus ontstaat.
Schep de champignons en prei door de saus.
Laat 5 min. sudderen en roer de dille erdoor.
Leg de eiparten in de ovenschaal en schep de saus eroverheen.
Plak de deegplakjes aan de randen met wat geklutst ei aan elkaar tot een rechthoekige plak. Rol indien nodig nog iets verder uit (op een met bloem bestoven vlak), zodat de randen van de schaal overlapt kunnen worden.
Leg de deegplak over de overschaal. Prik er 2-3 kleine gaatjes in.
Smeer de bovenkant in met ei en bak de preipie 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

11-04-2003, 17:32
preischotel is lekker....je kunt de verpakking gewoon in de winkel kopen...het enige wat je erbij hoeft te doen is 500gram prei en 750 gram aardappelen...

14-04-2003, 08:51
aardappel-anders schotel isook jammie,

ik voeg er dan zelf nog prei,paprika,uitjes ed. aan toe. Je kan afwisselen wat je wil!!

14-04-2003, 13:50


OVENSCHOTEL (KABELJAUW-)
Benodigdheden (2 personen):

500 g winterwortel
400 g kabeljauwfilet
zakje aardappelpuree voor 2 personen
2 sjalotten
zakje dillesaus voor vis
2 eetlepels olijfolie
klontje boter
zout, versgemalen peper
verse dille


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak de winterwortel schoon en snijd deze in blokjes.

Snijd de kabeljauw in repen.

Snipper de sjalotten.

Verwarm olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten licht van kleur.

Voeg de blokjes wortel toe en bak deze op laag vuur ca. 10 minuten tot ze zacht zijn. Schenk een bodem water in de pan om aanbranden te voorkomen.

Bestrijk een ovenvaste schaal met olie.

Leg de wortel hierin en leg daarop de repen kabeljauw.

Strooi zout en peper over de vis en ruim vers gehakte dille.

Maak de aardappelpuree volgens de aanwijziingen op de verpakking.

Maak de saus volgens de aanwijzingen op het pakje.

Schenk de helft van de saus over de wortel en vis.

Schep hierop de aardappelpuree en daarover de rest van de saus.

Leg klontjes boter op de saus.

Dek de schaal af met folie en zet deze 30 minuten in de oven.

15-04-2003, 11:49
We hebben het hier over eten van Allah,......dus die bah mag je voor je houden.

En nee lasagna is geen boeren eten..?(komt van platteland van italie)

17-04-2003, 20:05
lasagna of moussaka is grieks ook heel makkelijk om te maken en je hebt zuurkoolschotel macaroni schotel

17-04-2003, 22:09

Citaat:
Origineel gepost door PUNJABI
en geloof me dat eten van tonk is niet halal hoor
Gunst, is dat zo???

26-04-2003, 13:22
punjabi laat tonk eens gerust

28-04-2003, 21:24

Citaat:
Origineel gepost door PUNJABI
bah..
geef mij maar lasagna

jullie maken echt van die boeren eten
jongen praat niet zo over het gechenk van allah