Bekijk volle/desktop versie : Botsende beschavingen



18-12-2018, 13:20
Samuel Huntington heeft in 1993, het boek 'Botsende beschavingen' geschreven. Het gaat over de botsing tussen de islam en het Westen, hij zegt: 'Als moslims beweren dat het Westen oorlog voert tegen de islam en als westerlingen beweren dat islamitische groeperingen oorlog voeren tegen het Westen, dan mogen we de conclusie trekken dat er inderdaad zoiets als een oorlog gaande is'.

Ja, zusters en broeders, de oorlog is gaande en het doel is het einde maken aan onze islam. Sinds de ondergang van het Ottamaanse Rijk in het begin van twintigste eeuw werden er continu complotten gesmeed tegen islamitsche landen. Onze kinderen in de westerse landen leren meer over secularisatie en de zogenaamde ' mensenrechten'. Tegelijkertijd worden er duizenden moslims gedood door de inmengingen van de westerse landen in Irak, Syrie en Jemen. Wij worden vervolgd zonder dat wij dit merken. De gevolgen van de globalisatie zijn voelbaar in de islamitsche wereld. Daarodoor zijn voedsels en medicijnen perperduur geworden. In Egypte gaan arme mensen dood omdat ze geen geld hebben voor medicijnen en / of medische operaties. Mensen hebben geen onderdak en delen de begraafplaatsen met de doden om te kunnen overleven. De straten zijn vol met schoolverlaters, daklozen en bedelaars. De leiders van de meeste Arabische landen sluiten verbonden met westerse landen om hun ' troon' te kunnen behouden ten koste van het volk. De gevolgen zijn: de islam wordt bestreden en wij verliezen geleidelijk onze identiteit. In de meeste Arabische landen gaat het leren van westerse talen voor de Arabische taal en wij vinden dat goed. Ouders zeggen tegen hun kinderen: " Zeg ' merci' i.p.v. ' Shoukran'.
Mijn vraag is: wanneer worden wij wakker?
Denken wij niet aan dit koranvers:
وَلَن تَرْضَىٰ عَنكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُم بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ (سورة البقرة 120)مِنَ الْعِلْمِ ۙ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِن وَلِيٍّ وَلَا نَصِير