Bekijk volle/desktop versie : Arrestatiebevel Saoediërs in zaak-Khashoggi



05-12-2018, 12:23
De hoofdaanklager in Istanbul heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen twee Saoedische functionarissen.





De hoofdaanklager in Istanbul heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen twee Saoedische functionarissen op verdenking van het plannen van de moord op journalist Jamal Khashoggi. Het gaat om een topmedewerker van de feitelijke heerser van Saudi-Arabië en het plaatsvervangend hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst, zeiden Turkse functionarissen woensdag.

Het parket heeft geconcludeerd dat er "een sterk vermoeden bestaat'' dat Saud al-Qahtani en generaal Ahmed al-Asiri, die in oktober uit hun functie zijn gezet, tot de planmakers van de moord op 2 oktober in het Saoedische consulaat in Istanbul behoorden.

"De stap van het Openbaar Ministerie om arrestatiebevelen uit te vaardigen voor Asiri en Qahtani, weerspiegelt de opvatting dat de Saoedische autoriteiten geen formele stappen zullen ondernemen tegen die personen'', zei een van de Turkse functionarissen.

Verantwoordelijk

De stap komt ook een dag nadat senatoren in de Verenigde Staten na een briefing over de zaak door de CIA zeiden, dat ze zekerder dan ooit zijn dat de kroonprins Mohammed bin Salman van Saudi-Arabië verantwoordelijk is voor de moord op Khashoggi.

Khashoggi werd gedood tijdens een bezoek aan het Saoedische consulaat in Istanboel op 2 oktober. De Turkse president Tayyip Erdogan heeft gezegd dat het bevel tot het doden van Khashoggi, een verklaard criticus van het Saoedische regime, afkomstig was van het hoogste niveau van de Saoedische regering. Saudi-Arabië heeft steeds gezegd dat de kroonprins geen voorafgaande kennis had van de moord.

05-12-2018, 13:17


Oppakken en waterboarden en dan bedoel ik die behaarde kroonprinsesje

05-12-2018, 14:14
Nu komen de 'rookgordijnen' om er voor te zorgen dat de aanstichter zo veel als mogelijk, buiten schot blijft!
Men zal proberen het zwaartepunt van de schuld, te verleggen van Prins Salman naar die twee Pipo's die in dit bericht werden vermeld!
Het soort 'geheimen' die Prins Salman heeft, gaan binnen no time ruiken als dode varkens!