Bekijk volle/desktop versie : SC Hoge Vucht uit Breda door KNVB uit competitie geschopt na geweldsincidenten



30-11-2018, 20:04
Alle teams van voetbalclub SC Hoge Vucht uit Breda zijn door de KNVB direct uit de competitie gehaald. Aanleiding zijn voor de voetbalbond de verschillende geweldsincidenten die dit seizoen de club in haar greep houden.

De vechtpartij van afgelopen zondag bij Right-Oh in Geertruidenberg was de druppel. Eén voetballer moest met beenletsel naar het ziekenhuis. De speler van SC Hoge Vucht schopte tijdens de ruzie dwars door de ruit van een deur. Hij liep daarbij flinke verwondingen op.

De voetbalbond hield de vierdeklasser uit Breda-Noord door alle incidenten al langer streng in de gaten. De club kreeg eerder deze maand nog te horen een allerlaatste kans van de KNVB te krijgen. Dit vanwege een aantal knokpartijen aan het begin van het seizoen.

Voorzitter Hassan Lammou van de Bredase club is woest. Hij noemt het besluit van de KNVB ’een vrijbrief voor racisme’, zegt hij tegen de regiokrant. Daarmee doelt hij op die tumultueuze zondag. De gewonde voetballer van SC Hoge Vucht zat een Right-Oh-supporter achterna die racistische beledigingen aan zijn adres zou hebben geuit, zo stelt de voorzitter.

http://https://www.telegraaf.nl/nieuws/2859353/amateurclub-uit-competitie-geschopt-na-reeks-geweldsincidenten

01-12-2018, 01:27


Uiteraard zijn alle geweldsincidenten daar enkel het gevolg van racisme.

01-12-2018, 10:25
,,Ik werd voor van alles uitgemaakt‘’, reageert aanvoerder Ibrahim Ikililou vanuit het ziekenhuis. ,,’Kanker zwarte piet’ en meer van dat soort racistische uitlatingen. Ik wilde verhaal gaan halen bij de daders.”
http://https://www.bd.nl/breda/uitstel-van-executie-voor-sc-hoge-vucht-toekomst-hoogst-onzeker~a5a0d34c/


Helaas is het op veel voetbalvelden gebruikelijk
tegenstanders voor kankerlijer en varianten uit te schelden.

Er zijn ook voetballers die zelf voortdurend schelden
maar als ze een racistische ondertoon vermoeden
in een reactie van een tegenstander
denken dat het dan toegestaan is om geweld te gebruiken.

Kankerlijer moet kunnen,
maar Zwarte Piet is racistisch
en dan mag/moet je er op slaan ...