Bekijk volle/desktop versie : Vogens China moet men 'roddels' over moslimkampen niet geloven



13-11-2018, 18:04
China ontkent dat Oeigoeren worden vastgehouden en mensenrechten worden geschonden.



De wereld moet de "roddels" niet geloven over detentiekampen voor moslims in de noordwestelijke regio Xinjiang maar de autoriteiten daar vertrouwen. Dat heeft een hoge Chinese diplomaat gezegd, nadat hij werd gevraagd of China internationale waarnemers tot de kampen wil toelaten.

Westerse landen hebben bij China erop aangedrongen de detentiecentra te sluiten. Volgens activisten worden daar zeker één miljoen Oeigoeren en andere moslimminderheden vastgehouden. China ontkent dat mensen massaal worden vastgehouden en weerspreekt dat er mensenrechten worden geschonden.

Trainingscentra

China spreekt zelf van trainingscentra, waar mensen zitten die kleine delicten hebben gepleegd. In die centra worden werkvaardigheden en juridische kennis bijgebracht. De maatregel moet helpen in de strijd tegen terroristen.

Volgens de Chinese minister Wang Yi van Buitenlandse Zaken zijn de Chinese maatregelen "volledig in lijn met de voorschriften van de internationale gemeenschap om terrorisme te bestrijden". Ze vormen volgens hem "een belangrijk onderdeel van de wereldwijde strijd tegen het terrorisme".

13-11-2018, 22:28



Citaat door Kenjenie:
Halal om chinezen te bestelen
Ben je nu zelf een fatwa aan het uitspreken?

14-11-2018, 03:15
Moslims worden zeker weten wel ondrukt in china daarom moet china een islamitesche delegatie toelaten anders geen handel meer met welke moslim land meer

14-11-2018, 13:54

Citaat door ISWA:
China moet haar borst alvast nat maken.
precies al die islamitische landen die smeken om chinese inversteerders..of nig erger money!!