Bekijk volle/desktop versie : 'Heeft nog niet definitief gekozen, Marokko wou hem vorige keer ook al'



02-11-2018, 17:57
Coach John van den Brom gaf tijdens de persconferentie in aanloop van AZ Alkmaar - De Graafschap nog wat details over het voorselecteren van zijn pupil.



Vanochtend deed zijn contractclub via de officiële kanalen uit de doeken dat Oussamma Idrissi uit mag kijken op een definitieve uitverkiezing voor het grote Marokko. Bondscoach Hervé Renard nam de bij Feyenoord opgeleidde linksbuiten op in zijn voorselectie, dit terwijl hij hiervoor altijd de vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB heeft gediend. Anders dan deze toenaderingspoging ons doet vermoeden, heeft de speler in kwestie nog niet definitief de knoop doorgehakt. Althans, dat is wat zijn clubcoach vandaag duidelijk probeerde te maken tegenover pers en publiek.

''Hij is oud en wijs genoeg om het met zijn familie en vrienden te bespreken en dan de knoop door te hakken''
Van den Brom zegt het volgende over de nog niet bepaalde interlandcarrière van zijn vleugelaanvaller die al tijdens de vorige interlandperiode concrete interesse genoot van Renard: ''Maar toen gaf Oussama aan dat hij de reeks bij Jong Oranje wilde afmaken. Maar ik heb begrepen dat hij de definitieve keuze tussen Oranje en Marokko nog niet gemaakt heeft.'' De coach zelf zal zich volledig buiten deze lastige keuze houden, al zegt hij zelf: ''We hebben het niet besproken met elkaar. Hij is oud en wijs genoeg om het met zijn familie en vrienden te bespreken en dan de knoop door te hakken.''

Photocredit: ANP