Bekijk volle/desktop versie : 'Renard laat eerder gebruikte Edjouma debuteren in voorselectie'



26-09-2018, 16:03
Malcolm Edjouma is geen onbekende voor Hervé Renard, de verdedigende middenvelder werd eerder al in een besloten krachtmeting met het lokale elftal opgesteld.



Het heeft er alle schijn van dat de Franse bondscoach voor de aankomende interlandperiode een beroep gaat doen op de 21-jarige middenvelder. Edjouma, zoon van een Kameroenese vader en een Marokkaanse moeder, kwam het begin van deze kalendermaand al in actie voor het lokale elftal van bondscoach Jamal Sellami. Daar viel de contractspeler van FC Lorient goed in de smaak, Renard stelde hem namelijk namens het A-elftal op tegen de lokaal Marokko.

Nu meldt het Marokkaanse medium Lionsdelatlas.net dat de tweevoudig Afrika Cup-winnaar zowel Walid Azarou als Edjouma heeft opgenomen in zijn voorselectie. Behalve in aanloop naar eindtoernooien kiest de Marokkaanse voetbalbond FRMF er normaal gesproken voor om voorselecties niet bekend te maken. Het is dus nog even afwachten op het definitieve lijstje van Renard, deze zal rond de twee weken voor het treffen met de Comoren aan pers en publiek getoond worden.

Wedstrijdgegevens Marokko - Comoren (kwalificatiereeks Afrika Cup 2019)
datum: 13/10/2018
tijd: 20:00 (Nederlandse tijd)
stadion: Stade Mohammed V (Casablanca)
zenders: zeer waarschijnlijk FOX Sports en beIN Sports

Photocredit: La Voix du Nord