Bekijk volle/desktop versie : Internationaal Strafhof Den Haag zegt deportatie Rohingya te kunnen behandelen



06-09-2018, 17:03
Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag zegt dat het de deportatie van Rohingya van Myanmar naar Bangladesh in behandeling kan nemen. De zaak wordt behandeld als misdaad tegen de mensheid.

Myanmar is geen onderdeel van het Strafhof, maar dat maakt volgens het ICC niet uit. Het feit dat het om grensoverschrijdende misdaad gaat, betekent dat het Strafhof de zaak kan behandelen.

De aanklagers die verbonden zijn aan het Strafhof zijn nog geen onderzoek gestart. Ze wilden eerst weten of de zaak in behandeling genomen zou kunnen worden.

Bijna een miljoen Rohingya's zijn uit Myanmar verdreven naar buurland Bangladesh. In de staat Rakhine, waar ze woonden, werden ze vervolgd door het Myanmarese leger. Het leger van Myanmar wordt verdacht van genocide tegen de Rohingya.
Sindsdien wonen ongeveer 700.000 Rohingya's in vluchtelingenkampen in Bangladesh.

http://https://www.nu.nl/buitenland/5450498/internationaal-strafhof-haag-zegt-deportatie-rohingya-kunnen-behandelen.html

06-09-2018, 21:21


Er moet een islamitische strafhof zijn waar er beoordeeld moet worden en daarna of er een militaire strafexpeditie gerechtvaardigd is of niet