Bekijk volle/desktop versie : Islam en dieren



10-06-2018, 23:48
1. https://www.youtube.com/watch?v=olEf82o2ty0
2. https://www.youtube.com/watch?v=fhTQNdInzww
In het Midden Oosten vooral in Islamitische landen word er op twee manieren gekeken naar dieren, straatdieren en vooral honden en katten.
Tijdens Ramadan of andere heilige feesten willen mensen zich vooral veilig voelen en vooral tijdens Islamitische feesten. Nu schijnt het probleem in het Islamitisch land Pakistan maar dat kan ook andere landen zijn dat men niet lastig gevallen willen worden door straat dieren of honden. Mensen zijn bang in die landen dat als je gebeten word door een wild dier dat je bijvoorbeeld bijtwonden, enge ziektes zoals rabies op loopt. Om rabies op te lopen dat is de nachtmerrie van iedere normaal persoon, ik ken een moeder die was eventjes gebeten door een straat hond omdat zij kinderen, puppy's had maar die moest metteen geprikt worden en een rabies prikt een goede kost normaal heel duur. Niet iedereen kan een Rabies prik betalen of meerdere nemen voor een gezond herstel. Maar stel je voor tijdens Ramadan als mensen grote bijeenkomsten hebben of grote groepen na die willen geen straat honden hebben, die willen ook niet gebeten worden ook al heeft die moeder hond kinderen of puppy's.
Het verhaal gaat in de landen als volgt als je door een hond word gebeten die rabies heeft: Als je rabies krijgt begint je mentale geest onwel te worden, je kan niet meer goed na denken, alles word troebel voor je ogen, wazig, je kan niet eens meer tellen of rekenen, je kan daardoor bestolen worden en je verlies je hele zelf beheersing en er komt grote hoeveelheden slijm uit je mond net als de zieke hond. Als laatste en ergste geval kan je er dood aan gaan. Dus er is dood angst bij iedere persoon in die regio want niemand wilt gebeten worden door een hond en tijdens een heilig Islamitisch festival of ander feest wilt niemand een straat hond zien maakt niet uit hoe lief hij of zij eruit ziet. Het is soms net lady en de vagebond van Walt Disney, het uiterlijk van die honden daar. In die landen regio Pakistan is er armoede, mensen en dieren zijn evenredig mooi maar elk arabisch Islamtisch persoon zal zo bang zijn daar en dood schrikken of half dood gaan in de hersenen van wat je daar ziet, ongekende armoede voor de onschuldigen. Beide partijen zijn onschuldige zielen want je weet je weet het je kan niet beter daar krijgen.

Als je het eerste filmpje ziet en klikt op de link zie je de strenge maatregels die genomen worden de honden lekker gelokt met wat vlees en daarin een dodelijk middel, heftige maatregel maar rabies is de andere uitkomst. Uit die talloze dieren zijn er wel straat puppy's van de gedode straathonden die ronddwalen tijdens de winter, uitgehongerd in Pakistan zoals in deze tweede link. Niet gewild, kruipt bijvoorbeeld deze straat puppy door een hek naar een metalen plaat met kool en hooi waar mensen zich opwarmen, niet gewild krijgt ie een lichte trap maar voor deze straat puppy's is het laat hij wilt zich helemaal in de kool met vuur gooien tegen de kou, dan maar in de pan zeggen de mensen daar. In andere buur landen net ver is zo een hond weer een delicatesse als mensen arm zijn dan blijft ie daar in de pan. Zulke dingen gebeuren dagelijks maar de angst voor wilde dieren ziektes is groot en vooral tijdens Islamitische feestdagen wilt men niet gestoord worden. Dieren en straathonden worden gezien als een kosten post en ziektes van dieren zoals rabbies krijgen word gezien als een nachtmerrie voor de plaatselijke bevolking.

12-06-2018, 21:18


Arabieren, Arabische moslims zijn heel zachtaardige mensen, ze zijn simpel, hard van buiten en zacht aardig van binnen. Laten niet hun gevoelige kant zien en nooit hun emoties want dat betekent gezicht verlies
want anders worden ze verlegen. Iedereen weet dat het verhaal uit Zuid Azie maar 2 uur van Saudia Arabia, they know.