Bekijk volle/desktop versie : Bestelwagen rijdt in op voetgangers Toronto: dodental opgelopen tot 10



Pagina's : [1] 2

24-04-2018, 16:43
In het centrum van Toronto is een bestelwagen ingereden op voetgangers. Het aantal slachtoffers dat daarbij om het leven kwam is volgens de Canadese politie inmiddels opgelopen tot 10. Er liggen nog 15 gewonden in het ziekenhuis. De bestuurder van het busje is aangehouden. Hij zou een bekende van de politie zijn.



De politie in Toronto heeft inmiddels eerdere berichten van de Amerikaanse nieuwszender CBS bevestigd dat het gaat om de 25-jarige Alek Minassian. Op zijn LinkedIn-pagina staat dat hij studeert aan het Seneca College in Toronto. Dat is gevestigd aan de Finch Avenue, waar het drama plaatsvond.

Op zijn inmiddels verwijderde Facebookpagina prijst hij Elliot Rodger, de 22-jarige student van de Universiteit van Californië die in mei 2014 zeven personen doodde in Isla Vista. Dat deed hij door onder andere schietend met een auto op voetgangers in te rijden. Minassian zegt alle Chad's en Stacy's (aantrekkelijke mannen en vrouwen die populair zijn bij het andere geslacht) te zullen 'vellen'. Volgens hem is de rebellie van de Incels (involuntarily celibate oftewel onvrijwillige singles) begonnen.

Druid_Con(@ Druid_Con) 1524441600000
Mobieltje
Op videobeelden van de arrestatie is te zien hoe Minassian over straat loopt na zijn daad. Hij houdt iets in zijn hand - volgens ooggetuigen een mobieltje - richt dat op de politie en roept dan dat hij een wapen op zak heeft. Even later laat de man het voorwerp in zijn hand vallen, waarna hij wordt gearresteerd.

Volgens de Amerikaanse justitie is Minassian een bekende van de politie. De politie van de grootste stad van Canada vraagt ooggetuigen om alle informatie over het incident en de verdachte te delen via een speciaal telefoonnummer. Er komt ook een speciaal nummer voor nabestaanden en familie van de slachtoffers. Inwoners van Toronto moeten volgens de politie de komende dagen rekening houden met wegafsluitingen. Dit vanwege forensisch onderzoek op en in de buurt van het incident. Metrostation North York Centre is voorlopig gesloten.

De Canadese premier Justin Trudeau bedankte in een tweet de hulpverleners en liet weten de zaak nauwgezet te volgen. 'Ons hart is bij alle getroffenen.'

Huurvoertuig
Het incident deed zich omstreeks 13.30 uur plaatselijke tijd voor ter hoogte van de kruising van Finch Avenue East met Yonge street, in het noordelijke deel van het stadscentrum. Ooggetuigen verklaarden tegenover Canadese media dat op de bestelwagen het logo zat van een verhuurbedrijf. Dat was later ook te zien op beelden van het busje. Bij soortgelijke incidenten waar sprake was van opzet - onder andere de terroristische aanslagen in New York (oktober vorig jaar) en in Nice (juli 2016) - ging het ook om gehuurde voertuigen.

Ali Shaker (39) die achter de bestelwagen reed, zei aanvankelijk te hebben gedacht dat het om een ongeluk ging. ,,Ik zag het witte busje een voetganger raken op de stoep. Daarna raakte hij een tweede. Dat was overduidelijk geen ongeluk. Vervolgens schepte het voertuig meer voetgangers. Hij raakte ze een voor een", verklaarde de man met trillende stem tegenover de media.

Het voertuig reed volgens andere ooggetuigen met zo'n 40 mph (64 kilometer per uur) over de stoep en probeerde slalommend elke voetganger te raken. Het busje verdween na enkele minuten in een zijstraat.

http://https://www.ad.nl/buitenland/bestelwagen-rijdt-in-op-voetgangers-toronto-dodental-opgelopen-tot-10~a938b18b/

24-04-2018, 16:44


de dader is geen "moslim"" vandaar weinig aandacht dus

24-04-2018, 16:49
pollewop ,obb enzo?

24-04-2018, 17:04
up

24-04-2018, 17:06



Citaat door al-khaaliq:
Wie zegt dat ie geen moslim was? Aan de naam te zien had ie vast wel moslim vrienden en daardoor misschien wel van die rare ideeen in zijn hoofd gekregen...

Sjalom.
oke hans

24-04-2018, 17:13
Al khaaliq
Vertaald

God is He who has created seven heavens, and, like them, the many aspects of the earth.

Ik vind jou nick naam in strijd met de normen en waarden die wij in Nederland genieten.

Zou jij je nickname aan willen passen ik vind het zeer aanstootgevend op een forum voor Marokkanen waar de meerderheid moslim is.


Een ieder die het met mij eens is maak er melding van.

24-04-2018, 17:25
huisregels




Welke eigenschappen mag je absoluut niet vertonen bij een discussie
disrespect (behandel elk ander zoals jij zelf ook behandeld wenst te worden);
racisme;
arrogantie (praat met iedereen op een gelijkwaardig niveau);
provocaties;
oneerlijkheid;
vloeken, schelden, tieren of andere platvloerse opmerkingen;

24-04-2018, 17:27
Ik vroeg jou enkel je nick te wijzigen maar eigenlijk verdien jij een ban.

24-04-2018, 17:28

Citaat door al-khaaliq:
De islam heeft rare invloeden op mensen die al instabiel zijn .

Sjalom.
U moeder

24-04-2018, 17:55
redactie het is een schande en jullie moeten zich schamen om die gek die zichzelf de naam van Allah 3aza wa jal geeft en misbruikt en
jullie doen daar niets aan...

24-04-2018, 17:57

Citaat door aziz001:
redactie het is een schande en jullie moeten zich schamen om die gek die zichzelf de naam van Allah 3aza wa jal geeft en misbruikt en
jullie doen daar niets aan...
Meld het

la 7awla wala qawata illa billah

24-04-2018, 18:00

Citaat door prinses3arbia:
Meld het

la 7awla wala qawata illa billah
Heb het al gemeld hoor. Maar wie gaat er luisteren

24-04-2018, 18:01



Citaat door marocci10:
Heb het al gemeld hoor. Maar wie gaat er luisteren
dan heb jij je plicht voldaan en de zonde komt dan op de verantwoordelijke

24-04-2018, 18:01

Citaat door prinses3arbia:
dan heb jij je plicht voldaan en de zonde komt dan op de verantwoordelijke
Ik hoop het.

24-04-2018, 18:21
والواجب على من سمع مثل هذا أن ينكر على القائل إن قدر على الإنكار، وإلا فليغادر المكان، عملاً بقوله تعالى: {وقد نزل عليكم في الكتاب أن إذا سمعتم آيات الله يكفر بها ويستهزأ بها فلا تقعدوا معهم حتى يخوضوا في حديث غيره إنكم إذاً مثلهم إن الله جامع المنافقين والكافرين في جهنم جميعا}، قال القرطبي رحمه الله تعالى: "فدل بهذا على وجوب اجتناب أصحاب المعاصي إذا ظهر منهم منكر؛ لأن من لم يجتنبهم فقد رضي فعلهم، والرضا بالكفر كفر، قال الله عز وجل: {إنكم إذاً مثلهم}، فكل من جلس فيم مجلس معصية ولم ينكر عليهم يكون معهم في الوزر سواء، وينبغي أن ينكر عليهم إذا تكلموا بالمعصية وعملوا بها، فإن لم يقدر على النكير عليهم فينبغي أن يقوم عنهم حتى لا يكون من أهل هذه الآية".

رابط المادة: http://iswy.co/e43i

is dan voor mij niet meer mogelijk om hier aan te melden
Allah yehdi ljami3

Pagina's : [1] 2