Bekijk volle/desktop versie : WK 2026: FIFA 302 miljoen dollar rijker indien VS, Canada en Mexico winnen



03-04-2018, 17:58
De wereldvoetbalbond kan alleen al door extra clausules bij tv-aanbieders er een nog lucratiever toernooi van maken.



Na het plotseling verscherpen van het eisenpakket voor het WK-bid waar de Marokkaanse voetbalbond over viel, kan men mogelijk voor nog meer verrassingen komen te staan. De FIFA heeft namelijk in de contracten met verschillende Amerikaanse tv-aanbieders clausules opgenomen die hen uiteindelijk nog meer tv-gelden gaan opleveren. Het Britse medium The Daily Mail zocht dit een tijd geleden uit.

302 miljoen dollar aan tv-bonussen als de VS, Canada en Mexico als winnaars uit de race stappen
De verschillende partijen waaronder FOX Sports, NBC en het Spaanse Telemundo zullen dus nog dieper in de buidel moeten tasten als de concurrent van Marokko wint. Bovenop de standaard bedragen in de contracten komt dan nog het clausulebedrag van de wereldvoetbalbond. Voor het Amerikaanse FOX Sports is dit 182 miljoen dollar extra, voor NBC bijvoorbeeld 115 miljoen meer.

Dit alles versterkt nog meer het vermoeden van ogenschijnlijke partijdigheid van de FIFA. Na de plotselinge verscherping van de eisen voor het WK-bid vormt ook dit gegeven extra aanleiding voor Marokko om de zaak kritisch te bekijken en om opheldering te vragen bij de bond.

Photocredit: FIFA.com

03-04-2018, 18:06


Dit is pure wraak van Amerika op Marokko omdat Marokko had gezegd dat ze een veiliger land zijn door de relatief lage omloop van wapens, in vergelijking met de VS.
Daarbovenop is de FIFA gewoon een corrupte organisatie die het constant hebben over fair play, maar zelf allesbehalve eerlijk zijn. Is dit überhaupt ooit eerder gebeurd in de voetbalgeschiedenis? Dat de regels PLOTS worden aangepast, twee maanden voor de bekendmaking?

Misschien is het goed dat Marokko het WK niet organiseert in 2026, alles gebeurt om een reden dus fieha ghair Allah is op de hoogte van alles.

Laat ons gewoon een leuk WK spelen insha'Allah, ik hoop echt op een stunt door minstens Iran en Portugal te verslaan. Spanje is een ander paar mouwen.