Bekijk volle/desktop versie : Ongewapende zwarte Amerikaan zeven keer in rug geschoten



30-03-2018, 23:43
Protest in VSHet doodschieten van de zwarte Amerikaan Stephon Clark door de politie leidt in de stad Sacramento tot een storm aan protesten. Uit een lijkschouwing in opdracht van de familie blijkt dat Clark (22) door acht kogels geraakt werd voor hij stierf. Zeven kogels werden van achteren afgevuurd.
Sander van Mersbergen 30-03-18, 22:13 Laatste update: 22:58

18
M

De patholoog lichtte zijn analyse toe op een persconferentie.
De patholoog lichtte zijn analyse toe op een persconferentie. © AP

Agenten in de Californische stad Sacramento gingen op 18 maart af op berichten dat een man autoruiten insloeg in de straat waar de grootmoeder van Clark woont. Het latere slachtoffer werd aangetroffen in de tuin van zijn oma. De politie dacht dat hij gewapend was, en opende daarop vrijwel meteen het vuur. Clark vond daarop de dood.

Later ontstond het vermoeden dat Clark alleen een mobiele telefoon in zijn handen had. Een pistool werd niet gevonden. De politie zegt er nog wel van overtuigd te zijn dat Clark de man was die de ruiten insloeg.

De dood van Clark, vader van twee kinderen, heeft in Sacramento geleid tot dagenlange protesten. Demonstranten vragen aandacht voor het in hun ogen buitensporige politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

De protesten zullen vermoedelijk niet ophouden, nu de door de familie ingehuurde expert concludeert dat geen van de kogels via de voorkant het lichaam van de jongeling binnendrong. Zes eindigden er in zijn rug, één in zijn nek en één in zijn dij. Het toont volgens de advocaat van de familie aan dat Clark geen bedreiging vormde en stierf onder 'dubieuze omstandigheden'.
Leeg stadion

De demonstranten blokkeerden onder meer de toegang tot het stadion van NBA-basketbalteam Sacramento Kings. Die club speelde de wedstrijd tegen de Dallas Mavericks daarom bijna zonder publiek. Ook werden belangrijke toegangswegen in Sacramento geblokkeerd.

Een woordvoerder van president Donald Trump heeft de kwestie in Californië in een reactie aangeduid als een lokale aangelegenheid. Eerder mondden protesten in de stad Charlottesville uit tot grote rellen, met confrontaties tussen verschillende groepen demonstranten. De rol van de president was destijds erg omstreden.

Sacramento Kings on Twitter

Public safety measures have been enacted and arena entrances remain closed. We kindly ask all guests to travel home safely at this time. Ticket holders unable to access tonight's game will receive refund information from the team soon. We apologize for the inconvenience. http://https://www.ad.nl/buitenland/ongewapende-zwarte-amerikaan-zeven-keer-in-rug-geschoten~a50b4735/

31-03-2018, 02:17


Trieste realiteit

31-03-2018, 12:41
Met de komst van de slaven naar de Verenigde Staten kwam ook de muziek van de slaven mee naar Amerika.

Tijdens het werken van de slaven op de plantages begeleidden zij zichzelf vaak met zang.

Toen de slavernij werd afgeschaft konden de voormalige slaven zich “vrijer” bewegen, maar er was alsnog steeds sprake van discriminatie: De donkere mensen werden nog erg onderdrukt in hun bestaan.

Het werd hen bijvoorbeeld nog steeds verboden om van openbare gelegenheden gebruik te maken en een aantal beroepen mochten ze niet uitvoeren, wat betekende dat zij overwegend slecht betaald werk verrichten.

Ook na de afschaffing van de slavernij verkeerde de donker getinte mensen nog steeds in armoedige omstandigheden.

Een oplossing voor deze armoede was voor sommigen het op straat vertonen van hun kunsten.

Muziek was voor de donkere mensen een uitgesproken manier om zich te uiten.

20-04-2018, 23:02
De zwarte gemeenschap moet ook veranderen. Ghettolife en thuglife is niet meer van deze tijd.

Denk je dat de Amerikaanse Inlichtingen de rapliedjes niet serieus nemen. Rapliedjes als fxck the Police. Kill the police.

Drugdealers lopen ook met zeer geavanceerde wapens vaak van Afro-Amerikaanse komaf.

Amerikaanse politieagenten worden ook doodgeschoten.

Verander de rapliedjes in: Love the police en je zult zien maar ook we love our womens ipv fxck bitches en ho,s pimps echt belachelijk rapliedjes zijn zeer vrouweonvriendelijk en zeer onsmakelijk. Bah