Bekijk volle/desktop versie : Wie controleert de controleurs?



11-05-2005, 22:55
Controleurs in Beeld - 10.05.2005 21:31

Wie zijn zij, die denken ongestraft te mogen snuffelen in onze woningen, onze klerenkast en wasmand; die onze post en administratie willen inzien; die verantwoording willen over de schamele bezittingen die we hebben; die willen weten met wie en hoe vaak we het bed delen en waar dan.De projectgroep ‘Controleurs in Beeld’ wil weten wie zij zijn, zij die niets te verbergen hebben?


Amsterdam 10 mei 2005

Vanochtend heeft de projectgroep Controleurs in Beeld twee controleurs van de sociale dienst Amsterdam, stadsdeel Zuid, aangesproken na een bezoek aan een uitkeringsgerechtigde. De beide controleurs werden ongeveer 30 meter van het woonhuis dat zij hadden bezocht aangesproken door enkele medewerkers van de projectgroep. Beide controleurs wilden niet akkoord gaan met een huisbezoek bij henzelf thuis. Ze vonden het werk van de projectgroep Controleurs in Beeld intimiderend, hoewel de groep duidelijk herkenbaar en met heldere vragenlijsten de beide mannen ondervroeg.Ook op vragen als "Hoeveel huisbezoeken doet u per week?", "Kent u de Grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens?" "Waar staat uw wasmand?", "Mogen we bij u ook een huisbezoek afleggen?" wilden zij geen antwoord geven.

Controleurs in Beeld wil de huisbezoeken bij uitkeringsgerechtigden aan de kaak stellen. Mensen die geen betaald werk hebben zijn geen fraudeurs. De politiek en de sociale dienst scheppen een beeld van uitkeringsgerechtigden als criminelen. Dat is niet alleen denigrerend en onjuist, maar ook onsmakelijk en onbeschaafd. Werkeloosheid is een onlosmakelijk onderdeel van de huidige samenleving, dat laten de afgelopen decennia zien. Helaas lijkt er nog steeds een taboe op werkloosheid te rusten. Dat wil niet zeggen dat uitkeringsgerechtigden op hun lauweren rusten. Sommigen zijn actief op zoek naar werk, anderen kiezen voor vrijwilligerswerk, weer anderen lijken minder actief omdat zij in de maalstroom van de huidige samenleving niet mee kunnen komen.
De politiek met in haar kielzog leiding en medewerkers van de sociale dienst scheppen bewust het beeld dat iedere uitkeringsgerechtigde een fraudeur is.
Controleurs in Beeld zet die arrogantie in de schijnwerpers en zal politiek en medewerkers uit de anonimiteit halen. Al eerder werd directeur Mat Masthoff op weg naar huis aangesproken door Controleurs in Beeld en vonden huisbezoeken plaats bij de gemeenteraadsleden Rosa van der Wieken en Manon van der Garde. [/FONT] [/SIZE]


[SIZE=3][FONT=Book Antiqua]Link

11-05-2005, 23:00


Geen privacy meer zelf in je eigen huis [/SIZE]

11-05-2005, 23:09
Tja als je leeft op het geld van de samenleving zitten daar nu eenmaal verplichtingen aan, een daarvan is dat je niet onterecht deze gelden ontvangt of dat je teveel ontvangt.

Helaas is niet iedere uitkeringstrekker even eerlijk en willen ze wel eens zaken verzwijgen omdat dat een financieel voordeel geeft.

Dus:
Vertrouwen is goed, controle is beter!