Bekijk volle/desktop versie : Ayoub grapt: 'Nog geen speelminuten, Oranje kan dus nog steeds komen' (video)15-03-2018, 14:02
In gesprek met Voetbal International heeft Yassin Ayoub het kort over zijn kansenperspectief op deelname aan het WK van 2018 in Rusland.Samen met nog 27 andere collega-internationals had Yassin Ayoub eergisteren de grote eer deel uit te mogen maken van de definitieve selectie voor de aankomende 2 oefeninterlands. Op 23 en 27 maart zou het zomaar zo kunnen zijn dat middenvelder van FC Utrecht zijn debuut gaat maken voor de nationale ploeg (Servië en Oezbekistan). Hiervoor zat de in Al Hoceima geboren 26-jarige aanvaller slechts één keer bij de selectie, tijdens de oefeninterland tegen Oranje (red. 1-2 verlies, Grand Stade d'Agadir) moest hij vanaf de reservebank toekijken.

Ayoub blijkbaar niet op de hoogte van de FIFA-reglementen met betrekking tot het switchen van voetbalnationaliteit
Een opmerkelijke uitspraak van Ayoub, ook tijdens dit korte interview, is zijn voornemen om uit te wijken naar Oranje als een plek in de selectie van Marokko voor hem niet weggelegd is. Kennelijk is de speler niet op de hoogte van de FIFA-reglementen, voorheen vertegenwoordigde Ayoub namelijk nagenoeg alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje wat betekent dat hij destijds over de Nederlandse voetbalnationaliteit beschikte. Om speelgerechtigd te zijn voor Marokko dient een schriftelijke aanvraag bij de FIFA te worden gedaan om een switch van voetbalnationaliteit te maken.

Begin juni maakte de Marokkaanse voetbalbond via de officiële kanalen bekend dat zowel Mimoun Mahi als Ayoub groen licht hebben gekregen van de FIFA en zodoende vanaf dat moment door het leven zullen gaan als Marokkaans-international. Switchen is immers slechts één keer toegestaan (al heeft de speler nog geen minuut gespeeld voor zijn 'nieuwe land'), uitwijken naar Oranje is dus definitief niet meer mogelijk.

Klik hier voor het korte interview van VI met Ayoub

Photocredit: FRMF.ma

15-03-2018, 14:08


IK begrijp iets niet. Waarom geldt dat dan niet voor Munir El haddadi? Ayoub heeft ook speelminuten gemaakt voor Oranje.

15-03-2018, 14:23

Citaat door Unreachable-:
IK begrijp iets niet. Waarom geldt dat dan niet voor Munir El haddadi? Ayoub heeft ook speelminuten gemaakt voor Oranje.

Ayoub heeft nooit voor het grote Oranje gevoetbald ...Haddadi wel voor grote Spanje gevoetbald en dat was die ene 3 minutjes

15-03-2018, 15:44

Citaat door LaasteGeruchten:
Ayoub heeft nooit voor het grote Oranje gevoetbald ...Haddadi wel voor grote Spanje gevoetbald en dat was die ene 3 minutjes
Ja,dat kon ik zelf ook wel bedenken.