Bekijk volle/desktop versie : Joods restaurant HaCarmel weer belaagd



02-03-2018, 15:13
ⒸxMAARTEN POSTMA

AMSTERDAM -xUPDATE - Het kosjere Israëlische restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam is opnieuw mikpunt geworden van vandalisme. In de nacht van donderdag op vrijdag is een poging gedaan om de ruiten in te gooien. De ruiten zijn niet volledig ingeslagen, wel zit er een grote ster in de ruit.

De politie heeft vrijdagochtend forensisch onderzoek gedaan en zegt nog geen aanwijzingen te hebben dat er een anti-joods motief achter het vandalisme zit.

De eigenaren van HaCarmel balen dat ze weer slachtoffer zijn geworden van vandalisme. Zij gaan wel uit van een antisemitische daad. „Het is wel duidelijk dat ze ons moeten hebben omdat we Joods zijn.”

Play Video

Eigenaar Sami Bar-on en zijn zoon Daniël balen dat ze in zo’n korte tijd weer hun raam moeten vervangen. Na de vorige keer werd speciaal glas gezet waar niets doorheen zou moeten kunnen. Toch is de schade aanzienlijk.

Daniel: „Ik ben er klaar mee. Je blijft maar aan de gang. Tegenover ons zit een Italiaan, naast ons een café, maar wij zijn de enige bij wie ze langskomen. De eerste keer kan je denken dat het toeval is. Nu kan je er niet meer omheen.”

Volgens Sami Bar-on worden de ramen van HaCarmel regelmatig bespuugd en krijgen ze vaak anonieme telefoontjes. „Dan wordt er ’Palestina vrij’ of ’Allah Akbar’ gezegd.” De eigenaar van het restaurant en zijn advocaat Herman Loonstein hebben herhaaldelijk om permanente politie- en camerabewaking verzocht en zullen dat opnieuw doen.

In december werden de ramen ingeslagen door een man met een Palestijnse vlag. In januari werd het restaurantxbesmeurd met eieren en mayonaise.

BEKIJK OOK:

Joods restaurant weer belaagd: ramen besmeurd

De advocaat van de eigenaar van het restaurant, Herman Loonstein, is „verbijsterd over het feit dat het restaurant opnieuw doelwit is geworden.” „De vernieling is hard aangekomen”, aldus Loonstein die nu in overleg is met zijn cliënt. Loonstein wil graag van de politie weten waar de verdachte die in december de ruiten insloeg gisteravond was.

BEKIJK OOK:

Cameratoezicht voor belaagd Joods restaurant

De VVD in Zuid is geschokt door het nieuws. VVD’ers Paul Slettenhaar en Ronnie Eisenmann eisen cameratoezicht na het zoveelste incident. „Het is nu tijd voor echte maatregelen”, zegt Slettenhaar. Eisenmann: „Cameratoezicht lijkt ons niet teveel gevraagd en is ’geen vervuiling van het debat’”, verwijst hij naar eerderexuitspraken van waarnemend burgemeester Van Aartsenxover de problemen bij de afdeling Radicalisering en Polarisatie.

De Amsterdamse D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig noemt de belaging „verschrikkelijk en intens verdrietig.” „Ook echt een klap voor de eigenaren. We moeten antisemitisme keihard aanpakken in deze stad. Ik hoop dat ze de dader snel pakken!”

02-03-2018, 17:48



Citaat door FCE:
Fake news
En ik lees net dat jij er gister in de nacht 1 hebt gesloopt..

Beetje stoer lullen..

02-03-2018, 17:56
De politie heeft vrijdagochtend forensisch onderzoek gedaan en zegt nog geen aanwijzingen te hebben dat er een anti-joods motief achter het vandalisme zit.

"Tegenover ons zit een Italiaan, naast ons een café, maar wij zijn de enige bij wie ze langskomen. De eerste keer kan je denken dat het toeval is. Nu kan je er niet meer omheen.”

Volgens Sami Bar-on worden de ramen van HaCarmel regelmatig bespuugd en krijgen ze vaak anonieme telefoontjes. „Dan wordt er ’Palestina vrij’ of ’Allah Akbar’ gezegd.”

"Het is nu tijd voor echte maatregelen”

"We moeten antisemitisme keihard aanpakken in deze stad"

"Cameratoezicht lijkt ons niet teveel gevraagd"


"Iets" in deze citaten maakt me moe. Echt moe.

02-03-2018, 18:53
Ze moeten gewoon van andermans spullen afblijven

02-03-2018, 18:57


De VVD in Zuid is geschokt door het nieuws


Je hoort deze rijke kruisvaarders nooit als het gaat over een brandaanslag op een moskee

02-03-2018, 19:07
hoax heeft die eigenaar zelf gedaan om de zielige zionist uit te hange