Bekijk volle/desktop versie : 'Terreurpropaganda in uur van internet af'



01-03-2018, 18:00
Terroristische propaganda op sociale media moet sneller, in elk geval binnen een uur na verschijning worden verwijderd.



Daarnaast moeten de betrokken internetbedrijven ook meer proactieve maatregelen nemen, zoals automatische opsporing van illegale boodschappen, vindt EU-commissaris Andrus Ansip (digitale markt).

Brussel verwacht dat de bedrijven binnen drie maanden actie ondernemen op het gebied van terreurpropaganda. Voor het weren en verwijderen van andere illegale boodschappen geldt een termijn van zes maanden. Later dit jaar bepaalt Brussel of er Europese wetgeving nodig is.

"De sociale-onlineplatforms zijn zich aan het ontwikkelen tot het belangrijkste doorgeefluik van informatie. Zij zijn verantwoordelijk voor een veilige omgeving voor de gebruikers’’, zegt Ansip. Hij wijst erop dat extremistische, haatzaaiende en andere illegale onlineboodschappen vooral het eerste uur dat ze online staan een grote impact hebben.

02-03-2018, 09:27


Dat bedoelen ze met meer censuur van het internet door de dictatuur van het westen.Het heeft niks met teroristen te maken teroristen zijn iedereen en alles wat het westen niet aanstaat .Want zoals je al zelf ziet op het internet zionistische en islamofobe propaganda word niks tegen gedaan precies zoals george orwell in zijn boek beschrijft