Bekijk volle/desktop versie : Galopperen in Marokko



23-02-2018, 08:05
Voor paardensportliefhebbers vindt er vanaf morgen een geweldig evenement plaats in de Marokkaanse woestijn.



De Marokkaanse woestijn bereidt zich voor om een evenement als geen ander te hosten! Van 25 februari tot 4 maart rijden honderd ruiters vanuit de hele wereld in de duinen van Merzouga.

Geplaatst onder het beschermheerschap van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, zal deze eerste editie van 'Gallops of Morocco' een week lang deelnemers verzamelen voor een unieke ervaring in zijn soort, waarbij nog onbekende adembenemende landschappen worden ontdekt en ontmoetingen plaatsvinden met ruiters van alle disciplines en allerlei nationaliteiten.

Ruiters uit 14 landen zullen hierbij aanwezig zijn, te weten: Duitsland, België, Spanje, Frankrijk, Nederland, Ierland, Luxemburg, Maleisië, Marokko, Oman, Polen, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Rusland. Marokko wordt vertegenwoordigd door twee teams die worden gesponsord door SOREC.

In totaal wordt er 200 kilometer gereden, verdeeld in zes etappes van 25 tot 40 kilometer. De deelnemers zullen elke avond kennismaken met de Marokkaanse cultuur, zoals het ontdekken van de Marokkaanse keuken en traditionele shows.

Op de website (gallopsofmorocco.com) schrijft de organisatie: "Galopperen in Marokko is een combinatie van een geweldige rit, een gepassioneerde uitdagende race, een unieke menselijke ervaring, een zeer vermakelijk uitzicht en een rijke toeristische ontdekking in een prachtige natuurlijke omgeving aan de poorten van de Sahara. Meer dan een ruiteravontuur, een menselijk avontuur!"

Photocredit: gallopsofmorocco.com