Bekijk volle/desktop versie : Vluchtelingeninitiatief van Marokkaanse studente in Berlijn geëerd in Washington



05-02-2018, 20:03
Het project gericht tegen vluchtelingenhaat en gestart door de Marokkaanse studente Hala Cherradi won de 'Peer To Peer Facebook Global Digital Challenge'.



Gestart door de Marokkaanse student Hala Cherradi en haar vrienden van de Design Academie in Berlijn, won het "Do Not Be Silent Berlin" project de 'Peer To Peer Facebook Global Digital Challenge' in Washington. De prijs beloont studenteninitiatieven die strijden tegen haat en extremisme.

Het doel van het project is om het bewustzijn van vluchtelingenhaat te vergroten door de "stille meerderheid" te verenigen, die geen nadelige of xenofobe opvattingen deelt. Hiertoe heeft Hala met haar collega David Callamand een serie video's geschreven, geregisseerd en gecoproduceerd met de titel 'Face the truth', waarin de succesverhalen van vluchtelingen in Duitsland worden belicht.

In een bredere context is "Do Not Be Silent Berlin" ook een gelegenheid voor ontmoetingen voor jongeren tussen 18 en 30 jaar om hen aan te moedigen om te reageren tegen uitingen van vluchtenlingenhaat in Duitsland, met name op sociale netwerken.

Dit project werd gekozen uit drie anderen, geleid door universiteitsstudenten uit Libanon, Brazilië en Bangladesh, meld het medium Yabiladi.

05-02-2018, 20:08


Goede prestatie, trots op haar

Als je kijkt naar het gemiddelde niveau van enkele vrouwelijke leden hier krijg ik plaatsvervangende schaamte!