Bekijk volle/desktop versie : Zoon steekt moeder neer nadat papa hem had dat vrouwen geen scheiding mogen aanvrag



10-01-2018, 21:46
Foto ter illustratie.x© anp

Zoon (13) steekt moeder neer uit eerwraak

ARNHEM – Een 13-jarige jongen uit Arnhem heeft zijn moeder inxseptember op haar onderduikadres neergestoken uit eerwraak. Hij leerde vanxzijn vader dat volgens hun Afghaanse traditie de moeder nooit van de vader hadxmogen scheiden.

Monique Bloemex10-01-18, 15:05Laatste update:x16:16

15

Dat valt te lezen in het vonnis van de rechtbank in de zaak tegen de 44-jarigexvader uit Arnhem. Hij is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf vanxanderhalf jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk omdat hij in september zijnxtwee kinderen (13 en 4) zonder toestemming van de moeder had meegenomenxnaar het buitenland.

Lees ook

13-jarige stak moeder neer na arrestatie vaderLees meer

Hij had dat gedaan uit wraak vanwege de scheiding die zijn ex-vrouw hadxingezet en die in juli uitgesproken werd en om de moeder angst aan te jagen,xaldus het vonnis.

Eer aangetast

Volgens de Afghaanse cultuur is de eer van de vader aangetast door dexscheiding en loopt de moeder gevaar slachtoffer te worden van eerwraak. Dexvrouw woonde op een geheim adres met het jongste kind. Ze was bij haar manxweggegaan omdat hij haar zou hebben mishandeld. De 13-jarige jongenxwoonde bij de vader.

De man werd in februari vorig jaar ook al veroordeeld omdat hij zijn kinderenxaan het gezag had onttrokken. In september nam hij ze opnieuw mee naar hetxbuitenland. De moeder schakelde de politie in. Haar ex-man zou haar in eenxbrief hebben geschreven dat ze naar Afghanistan moest komen als ze haarxkinderen nog wilde zien. Ook zou hij haar moeder hebben gebeld en dexsuggestie hebben gewekt dat hij in Afghanistan was.

Meerdere messteken

De politie arresteerde de man na twee dagen in Italië. De moeder haalde dexkinderen op, maar haar zoon stak haar met verschillende messteken in hetxappartement in Den Bosch waar ze verbleef neer. Ze raakte ernstig gewond enxmoest in het ziekenhuis worden opgenomen.

De man zei op de strafzitting twee weken geleden dat het een ‘spontane actie’xwas geweest om zijn kinderen mee te nemen voor een vakantie in Italië. Dat dexoudste naar school moest was hij daarbij even vergeten. De rechtbank gelooftxdat niet.

Als hij zijn straf heeft uitgezeten komt de man onder toezicht van dexreclassering. Hij mag geen contact zoeken met zijn ex-vrouw.

10-01-2018, 21:48


http://https://www.gelderlander.nl/arnhem-e-o/zoon-13-steekt-moeder-neer-uit-eerwraak~af1ab9a6/