Bekijk volle/desktop versie : Herstel energievoorziening Gazastrook



08-01-2018, 14:02
Israël beperkte de elektriciteitsleveranties naar het gebied vorig jaar.



Israël maakt zich op de elektriciteitsleveranties aan de Gazastrook te herstellen. De stroomkabels naar het Palestijnse gebied moeten tegen maandagavond weer "volledig operationeel" zijn, melden de Israëlische autoriteiten volgens The Times of Israël. Dat gebeurt op verzoek van de Palestijnse Autoriteit.

Het besluit betekent dat inwoners van de Gazastrook weer zes tot acht uur per dag toegang krijgen tot elektriciteit. Israël beperkte de elektriciteitsleveranties naar het gebied vorig jaar. De Palestijnse leider Mahmoud Abbas was minder gaan betalen voor de stroomvoorziening naar Gaza, waar de rivaliserende Hamas-beweging aan de macht was.

De onderlinge verhoudingen zijn inmiddels weer iets beter. Hamas en Fatah, de partij van Abbas, ondertekenden eind vorig jaar in Caïro een verzoeningsovereenkomst. De Palestijnse Autoriteit kondigde onlangs aan de betalingen voor de elektriciteit naar Gaza weer te hervatten.

08-01-2018, 18:14


Onze broeders en zusters zijn vergeten in Palestina. Waar zijn de Arabische landen die zeggen: “Fuck Israël, wij zorgen zelf voor de drinkwater- en elektriciteitsvoorziening van Palestina.”

08-01-2018, 21:11

Citaat door URUS:
Je hebt gelijk maar zion beheerst alle vitale sectoren in palestina, geldstromen, electriciteit, grondstoffen, voedsel alles bijna.

Maar Mahmoud Zion Abbas heeft heel wat doden op zijn naam door deze eerloze actie aangezien er ziekenhuis niet optimaal konden draaien en mensen dood zijn gegaan door dit.

Egypte, oftewel Misrael doet dat er een schepje bovenop door de enige grens doorgang te sluiten met Gaza.

KSA UAE haten hamas omdat de shitlijers Hamas steunen. Dus dat heeft hamas verkeerd gedaan. Shitlijers zijn gevaarlijk, met hun moet je helemaal geen zaken doen
Probleem is dat de sunni's geen wapens leveren aan hamas om zich te verzetten dus Iran vulde die gat op.
Ik haat het dat de sunnieten hun broeders in de steek laten en dan janken als Iran met de bot ervan door gaat.
Als Saudi Arabie de palestijnen dik steunt en geen vieze acties doen richting hun broeders dmv de Amerikanen dan stond ik vierkant achter ze, maar helaas.