Bekijk volle/desktop versie : OORLOGSVERKLARING (Ahmad Shaakir)



10-05-2005, 15:27

Oorlogsverklaring



door Shaykh Ahmad Shaakir

Nu dat de zaak helder is geworden, de zaak tussen ons en onze vijanden: de Britten en hun bondgenoten. Het is duidelijk geworden voor de kinderen van de vijanden onder ons. Degenen die hun (de vijanden) borstmelk hebben gezogen en de slaven van de vijanden onder ons; degenen die hun geesten en zichzelf hebben overhandigd aan de vijanden.
Wij, die opgevoed zijn op de correcte Islamitische Fitrah, hadden geen twijfels over wat er zou gebeuren en wat voor ergs er zich nog meer zou voordoen.

Nu dat de zaak duidelijk is geworden; nu dat de Egyptische Natie in zijn totaliteit haar positie en wensen verklaard heeft; nu dat de Al-Azhar (De belangrijkste Islamitische Universiteit van Egypte) haar positie heeft verklaard aangaande de relaties met de vijand en de steun voor hen:

Het is dan een verplichting dat de Moslims de correcte wetten kennen van Allah's Sharee'ah aangaande de regels van vechten en wat daaraan gerelateerd is. Een helder besef, waarbij iedereen instaat zal zijn om een onderscheid te maken tussen de vijand en de niet-vijand; en wat toegestaan is in een oorlog voor hen en wat niet toegestaan is; en wat verplicht voor hen is en wat verboden is. Totdat de daad van een Moslim in de Jihaad een correcte en pure daad wordt: oprecht voor Allah's Welbehagen alleen. Als hij overwint, dan overwint hij als een Moslim die de beloning van een Mujaheed in dit leven en het Hiernamaals zal verkrijgen. Als hij gedood wordt dan is hij een Shaheed.

De Britten hebben tegen de Moslims in Egypte een verwoestende en verraderlijke oorlog verklaard. Een oorlog van agressie en kolonisatie. Zij verklaarden het in Sudan, een gemaskerde en vermomde oorlog. Vermomd door zogenaamde voordelen en kansen voor Sudan en haar volk. Zij hebben het "heerlijk" eruit laten zien, door de misleiding van zelfheerschappij, waar de Egyptenaren eerder voor de gek mee werden gehouden.

We hebben gezien wat de Britten hebben gedaan in het gebied van Qanaat Sways (Suez Kanaal) en de aangrenzende landen. Zij hebben onschuldige mensen vermoord, verraad tegen vrouwen en kinderen gepleegd alsmede agressie gepleegd tegen politiemensen en rechters; in zo'n mate dat niemand vrij is van hun agressie: groot of klein.

Zij hebben hiermee dus duidelijk en zichtbaar hun vijandschap verklaard, geen vaagheden, geen beleefdheid noch uitvluchten in hun verklaring.
Hiermee is dus hun bloed en bezittingen Halaal voor de Moslims. Het is Waajib voor elke Moslim op de wereld, om oorlog te voeren tegen hen en hen te doden, waar zij ook maar zijn. Ongeacht of zij burgers of militairen zijn, want zij zijn allemaal vijanden en zij allen zijn krijgers en vechters.
Zij hebben hun non-stop verraad en agressie voortgezet, in zo'n mate dat hun vrouwen en kinderen doorborende en agressieve kogels vuren op de voetgangers in al-Ismaa3eeleeyah, Sways en Bur Sa3eed, zonder enige schaamte of verlegenheid.
Zij zijn een laffe natie. Zij trekken zich terug waar zij de sterke vechter zien en zetten hun opmars overal waar zij luxe en zwakheid zien. Het is dus niet toegestaan voor de Moslim om voor hun aangezicht zwak te zijn, noch hen softheid of vergeving te laten zien:

En doodt hen waar jullie hen ook aantreffen en verdrijft hen van waar zij jullie hebben verdreven. (2:191)

De Boodschapper van Allah (Sallallaahu 3alayhi wa Sallam) verbood ons het doden van vrouwen in een oorlog. Het is een verbod dat samenhangt met een duidelijk en zichtbare reden: dat zij geen vechters zijn. De Boodschapper van Allah (Sallallaahu 3alayhi wa Sallam) passeerde langs vrouwen die in sommige van zijn veldslagen waren gedood en hij zei: "Zij vocht niet."
Daarna verbood hij (Sallallaahu 3alayhi wa Sallam) het doden van vrouwen.

Maar nu: hun vrouwen zijn soldaten, die zij aan zij met hun mannen vechten en degenen die niet vechten zijn she-males (gedragen zich als mannen).
Zij vuren op de Moslims zonder terughoudendheid of afschrikking. Hen doden is dus Halaal. Welnee het is Waajib voor de verdediging van de religie, levens en land. Behalve in het geval van een zwakke vrouw die tot niets instaat is.

Hetzelfde geldt ook voor hun jongeren, die nog niet de puberteit hebben bereikt. Wat betreft de zwakke en zieke ouderen: ieder van hen die vecht of agressie toont, die wordt gedood. Ieder van hen die niks doet: niemand mag hen kwaad doen, behalve dan dat zij en de vrouwen als gevangenen mogen worden genomen. We zullen de regels met betrekking tot gevangenen noemen, In Shaa' Allah.

En wij zeiden: "Het is Waajib voor elke Moslim, overal ter wereld, om oorlog tegen hen te voeren en hen te doden; waar zij zich ook maar bevinden. Ongeacht of zij burgers of militairen zijn." Wij zeiden dit en menen elke letter van de implicaties van de zin.
Waar de Moslim zich ook maar bevindt en tot welke etniciteit of nationaliteit hij ook moge behoren: de verplichting rust op hem, zoals op ons in Egypte en Sudan de verplichting rust. Zelfs voor de Britse Moslims in hun landen (Britanni&euml. Als zij echte Moslims zijn, rust de verplichting op hen zoals de verplichting op andere Moslims rust; zoveel mogelijk waartoe zij instaat zijn. En als zij daartoe niet instaat zijn, dan wordt Hijrah verplicht voor hen. Weg van de landen van de vijand of elk land waar zij niet instaat zijn van het voeren van oorlog tegen de vijand, zoals Allah hen heeft bevolen:

Want de Islaam is één nationaliteit, als wij moderne termen gebruiken. De Islaam snijdt de etnische en nationale verschillen af tussen haar volgers, zoals Allah Ta3aala zegt:

En voorwaar, deze Ummah van jullie is één Ummah. (23:52)

De bewijzen hiervoor zijn talrijk en uniform. Dit is bekend door de noodzaak van de religie, geen enkele Moslim betwijfeld dit. Welnee, zelfs de buitenlanders zijn zich hiervan bewust. Niemand twijfelt hieraan, behalve degenen onder ons die opgevoed zijn door de buitenlanders en gedwongen worden door hen (Britten) om oorlog tegen hun religie en natie te voeren; ongeacht of zij dit weten of niet:

Voorwaar, (tot) degenen waarvan de zielen door de Engelen worden meegenomen, en die onrechtvaardig tegenover zichzelf waren, zeggen zij: "In wat voor toestand waren jullie (toen jullie stierven)?" Zij zeggen: "Wij waren de onderdrukten op aarde." Zij (de Engelen) zeggen: "Was de aarde van Allah niet (zo) uitgestrekt dat jullie daarop hadden kunnen uitwijken?" Zij zijn degenen wiens verblijfplaats de Hel is. En het is de slechtste bestemming!
Behalve de onderdrukten van de mannen en de vrouwen en de kinderen die niet tot macht in staat zijn, en die geen weg kunnen vinden. (4:97-98)

Dus geen enkele Moslim werd geexcuseerd om geen Hijrah te doen van de landen van de vijanden van Allah, behalve de zwakkeren; degenen met een ECHTE zwakheid. Zij weten niet wat ze moeten doen en hebben geen controle over hun eigen zaken.

Allah accepteert geen enkel excuus van iemand vanwege rijkdom, of kinderen, of kansen, of relaties:

Zeg: "Als jullie vaders en jullie zonen en jullie broeders en jullie echtgenotes en jullie familie en de bezittingen die jullie verworven hebben en de handel waarvan jullie verlies vrezen en de huizen die jullie behagen, jullie dierbaarder zijn dan Allah en Zijn Boodschapper en het strijden op Zijn Weg, wacht dan tot Allah met Zijn beschikking komt. En Allah leidt het zwaar zondige volk niet." (9:24)

Allah heeft dus alle excuses en redenen opgesomd, die de mensen van twijfel en zelf vernedering hebben; en daarna heeft Hij dit alemaal afgewezen. Hij accepteerde geen enkel excuus of rechtvaardiging.

10-05-2005, 15:28


Dus elke Moslim zou dit moeten horen en dit voor zijn neus moeten plaatsen. Of hij zich nou bevindt in Egypte, Sudan, India, Pakistan of in een land waar de Britse vijand heerst of invloed op heeft; overal ter wereld en van elke kleur en etniciteit waartoe hij behoort.

En wat betreft samenwerking met de Britten, elk soort type van samenwerking (klein of groot), is extreme afvalligheid en duidelijke kufr. Geen enkel excuus wordt ervoor geaccepteerd, noch enige valse interpretatie, noch idiote nationalisme, politieke schendingen, noch hypocritische vleierij redt iemand van dat oordeel; of dit nou gebeurt onder individuen, regeringen of leiders.
Zij zijn allemaal hetzelfde in kufr en afvalligheid. Behalve degene die onwetend was en zich had vergist en toen zich de zaak realiseerde, berouw toonde en het pad van de gelovigen volgde. Dezen zal Allah hopelijk hun berouw accepteren, als zij met hun hele hart oprecht tegenover Allah zijn; niet voor politieke doeleinden, noch om de mensen tevreden te stellen.

Ik denk dat ik in staat was om het oordeel aangaande het vechten tegen de Britten te verduidelijken, alsmede het oordeel aangaande samenwerking met hen (elke vorm van samenwerking en hulp), zodat elke Moslim die Arabisch kan lezen dit kan begrijpen; van welke klasse of status hij ook maar is en waar hij ter wereld ook maar leeft.

En ik denk nu dat iedere lezer niet twijfelt dat het oordeel over de Fransen hetzelfde is als dat van de Britten, met betrekking tot alle Moslims op aarde. Want de vijandschap van de Fransen tegen de Moslims en hun extreme fanatisme in hun poging de Islam weg te vagen en tegen de Islaam oorlog te voeren; overtreft het fanatisme en vijandschap van de Britten. Welnee, zij zijn idiote fanatici in fanatisme en vijandschap en zij vermoorden onze Moslimbroeders in elke Islamitische land waar zij heersen of invloed op hebben. Zij plegen misdaden en gruwelheden waarbij de misdaden en gruwelheden van de Britten in klein lijken.
Zij en de Britten hebben dus hetzelfde oordeel: hun bloed en bezittingen is overal Halaal. Het is niet toegestaan voor de Moslim, waar ook ter wereld, om samen te werken met hen; ongeacht het type samenwerking. En als hij toch samenwerkt, dan is zijn oordeel hetzelfde als het oordeel over samenwerking met de Britten: afvalligheid en totale uittreding van de Islam; ongeacht de type, soort of aard van de samenwerking.

En ik was nooit idioot of onnozel om te denken dat de regeringen in de Islamitische landen gehoor zouden geven aan de Islamitische Wet en dus alle politieke, culturele en economische relaties met de Britten en Fransen zouden afsnijden.

Maar ik wil inzicht geven aan de Moslims over hun toestand en waarmee Allah hen heeft bevolen en wat Hij beloofd heeft aan vernedering in deze wereld en het Hiernamaals; als zij hun geesten en zichzelf aan Allah's vijanden overgeven.

En ik wil hen waarschuwen over Allah's oordeel over deze samenwerking met de vijanden, degenen die hen heeft onderworpen en bevochten voor hun religie en land. Ik wil hen waarschuwen voor de consequenties van deze afvalligheid. De afvalligheid die iedereen die aanhoudt in de samenwerking met de vijanden in haar modder wordt gesleurd.

Laat dus elke Moslim weten, waar zij zich ook maar ter wereld bevinden: als zij samenwerken met de vijanden van de Islaam; (de slavendrijvers van de Moslims) de Britten en de Fransen, hun bondgenoten en hun gelijken; in wat voor vorm van samenwerking ook of vrede met hen sticht, zodat zij geen oorlog met hen voeren in evenredigheid met zijn kunnen, afgezien van hun steun door uitspraak of daden tegen zijn broeders in het geloof. Als hij iets doet van wat er genoemd is en daarna bidt, zijn gebed is ongeldig; of als hij zich reinigt door Wudoo' of Ghusl of tayammum, dan is zijn reiniging ongeldig; of als hij een verplichte of vrijwillige vasten vast, zijn vasten is ongeldig; of Hajj doet, zijn Hajj is ongeldig; of verplichte Zakaah geeft of vrijwillige liefdadigheid, zijn Zakaah en liefdadigheid is ongeldig; of in welke vorm dan ook zijn Heer aanbidt, dan is zijn aanbidding ongeldig en wordt verworpen. Hij heeft geen enkele beloning in deze daden, in de plaats ervan heeft hij alleen schuld en zonde.

Laat iedere Moslim dus weten dat als hij deze lage ritje rijdt, dan zijn al zijn daden nutteloos, inclusief elke daad van aanbidding waarmee hij zijn Heer mee heeft aanbeden voordat hij in de modder van deze afvalligheid viel, dat hij voor zichzelf heeft gekozen.
En Allah's toevlucht is gezocht dat een echte Moslim ooit tevreden is met deze afvalligheid, terwijl men de grote eigenschap heeft van het geloof in Allah en zijn Boodschapper.

Dit is allemaal omdat geloof een voorwaarde is voor de correctheid van elke aanbidding en haar acceptatie, zoals dit makkelijk bekend is door de noodzaak van de religie; niemand verschilt hierover onder de Moslims.

En dit is omdat Allah (Subhaanahoo wa Ta3aalaa) zegt:

En degene die het geloof verwerpt: zijn werk draagt waarlijk geen vrucht en hij behoort in het Hiernamaals tot de verliezers. (5:5)

En zij zullen niet ophouden jullie te bestrijden totdat zij jullie van jullie deen hebben afgebracht (en afvallig hebben gemaakt), als zij daartoe in staat zouden zijn. En wie van jullie afvallig is aan zijn deen en dan sterft, terwijl hij een ongelovige is, diegenen zijn het wier daden vruchteloos zijn, op aarde en het Hiernamaals, en diegenen zijn de bewoners van de Hel. Zij zijn daarin eeuwig levenden. (2:217)

O jullie die geloven! Neemt niet de Joden en Christenen als Awliya (beschermers), zij beschermen elkaar. En wie van jullie hen als Awliya neemt: voorwaar, hij behoort tot hen. Voorwaar, Allah leidt het onrechtvaardige volk niet.
En jij ziet degenen in wiens harten een ziekte is, zich naar hen (de vijanden van de Moslims) toe haasten. Zij zeggen: "Wij vrezen dat een verandering (van het lot) ons zal treffen." Misschien dat Allah (jou) de overwinning zal geven, of een beschikking van Hem (in hun nadeel zal geven), dan zullen zij spijt hebben van wat zij in zichzelf geheim hielden.
En degenen die geloven zeggen (tegen hun vijanden over de hypocrieten): "Zijn zij degenen die bij Allah zwoeren dat zij echt bij jullie zouden zijn?" Hun werken zullen vruchteloos zijn en zij zullen verliezers worden. (5:51-53)

Voorwaar, degenen die afvallig werden nadat de Leiding voor hen duidelijk was geworden: de Satan maakte (hun daden) schoonschijnend voor hen en bedroog hen.
Dat is omdat zij tot degenen die haatten wat Allah heeft neergezonden (de Joden), zeiden: "Wij zullen jullie gehoorzamen in sommige zaken." Maar Allah kent hun geheimen.
Hoe zal het zijn wanneer de Engelen hen wegnemen en hun gezichten en hun ruggen slaan?
Dat is omdat zij dat wat de toorn van Allah opwekte volgden en zij dat wat Zijn behagen opwekte haatten. Toen deed Allah hun werken verloren gaan.
Of dachten zij in wier harten een ziekte is, dat Allah hun afgunst niet zou onthullen?
Als Wij het zouden willen, dan zouden Wij het jou tonen, zodat jij de tekenen ervan zeker zou kennen en jij die zeker zou herkennen door hun zinspelingen. En Allah kent jullie daden.
En Wij zullen jullie zeker beproeven, totdat Wij toetsen wie van jullie de strijders en de geduldigen zijn. En Wij beproeven jullie daden.
Voorwaar, degenen die niet geloven en die afhouden van de Weg van Allah en die de Boodschapper tegenstreven nadat de Leiding hun duidelijk was geworden zullen Allah nooit iets kunnen schaden. En jij zal hun werken vruchteloos maken.
O jullie die geloven, gehoorzaamt Allah en gehoorzaamt de Boodschapper en maakt jullie werken niet nietig.
Voorwaar, degenen die ongelovig zijn en die afhouden van de Weg van Allah en die sterven terwijl zij ongelovigen zijn: Allah zal hen nooit vergeven.
Weest daarom niet vernederd en roept niet op tot vrede terwijl jullie de overhand hebben. En Allah is met jullie. En Hij benadeelt jullie nooit (in de beloning) voor jullie werken. (47:25-35)

10-05-2005, 15:29
Dus laat elke Moslim en Moslimah weten, dat degenen die tegen hun religie vechten en hun vijanden steunen; ieder die één van hen trouwt, dan is het huwlijk vanaf het begin ongeldig. Het kan niet gecorrigeerd worden en geen van de resultaten van het huwlijk komt tot stand, zoals afkomst, erfenis etc. En ieder die getrouwd was, zijn huwlijk is ook ongeldig. En ieder die onder hen berouw toont, terugkeert naar zijn Heer en religie, oorlog voert tegen zijn vijand, zijn natie ondersteund; de vrouw waarmee hij getrouwd was tijdens zijn afvalligheid, en de vrouw die getrouwd met hem was toen hij afvallig werd, zijn geen echtgenotes voor hem en staan niet onder zijn gezag. Als hij ze terug wilt hebben, is het noodzakelijk om zijn huwelijk te vernieuwen door het opstellen van een nieuwe correcte Shar3ee huwlijkscontract.

Laat de Muslimaat dus voorzichtig zijn, waar zij ook maar ter wereld zijn. En laat hen de huwlijkskandidaat vóór het huwlijk verifiëren, zodat zij zeker weten dat zij niet van deze verbannen afvallige groep zijn. Zij zouden dit moeten doen als een voorzichtige schild voor henzelf en hun eer; van het hebben van relaties met mannen waarvan zij denken dat het echtgenoten zijn, die in feite geen echtgenoten zijn; omdat hun huwlijk ongeldig is in Allah's religie.

Laat dus de Moslim vrouwen weten: degenen die Allah heeft getest met mannen die gevallen zijn in de modder van deze afvalligheid, dat hun huwelijk ongeldig is en dat zij verboden zijn voor deze mannen. Deze zijn geen echtgenoten voor hen, totdat zij een correct actieve berouw tonen en dan hen huwen d.m.v. een nieuwe correcte huwelijk.

Laat dus de Moslim vrouw weten: ieder die accepteert om een man te trouwen wiens conditie zo is en zij kent zijn conditie of zij accepteert om met een echtgenoot te blijven waarvan zij weet dat hij deze afvalligheid praktiseert; dan geld voor haar hetzelfde oordeel als hem in deze afvalligheid.

En Allah's toevlucht wordt gezocht dat elke ware Moslim vrouw voor haarzelf haar eer, kuisheid, afkomst, kinderen en religie van zo'n aard accepteert.

Dit is een ernstige zaak, geen grap. Een nieuw wet is niet genoeg, een wet die de de samenwerkers met de vijanden bestraft. Hoeveel manieren zijn er om deze mens gemaakte wetten te omzeilen; en hoeveel manieren zijn er om onschuldigheid namens de criminelen te claimen; door verzonnen twijfels en valsheden in het presenteren van bewijzen.

Maar de Ummah is verantwoordelijk om haar religie te stichten en het ten allen tijde te steunen. En individuen zullen worden in het aangezicht van Allah ondervraagd worden voor wat hun handen hebben begaan en wat hun harten hebben onthuld.

Laat dus ieder persoon zichzelf inspecteren en laat hem een omheining zijn voor zijn geloof: het verdedigen tegen de misbruik van de misbruikers en het verraad van de verraders.

En elke Moslim is een versterkte grens van de grenzen van de Islaam. Dus laat hem behoedzaam zijn, dat de Islaam aangevallen wordt van zijn zijde.

En overwinning komt slechts van Allah en Allah schenkt slechts de Overwinning aan degenen die Hem steunen.


Een verklaring specifiek gericht aan de Egyptische Natie en aan de Arabieren en Moslim Naties in het Algemeen. (Bayaan Ilaa al-Ummah al-Misreeyah Khaassah, wa Ilaa al-Umam al-3arabeeyah wal-Islaameeyah)

Door al-3allaamah al-Imaam al-Muhaddith Abul-Ashbaal Ahmad bin Muhammad Shaakir al-Misree, Rahimahullaahu Ta3aala.

Geleefd van 1307-1377 AH (1892-1958 CE)
Artikel #11, op pagina 126-137 van het boek van Kalimaat al-Haqq; uitgegeven door Maktabat as-Sunnah, Caïro, tweede druk, 1408 AH. Het boek is een collectie van artikelen en documenten door Ahmad Shaakir gedrukt in al-Hudaa an-Nabaww Magazine; in de tijd dat hij de redacteur was en van andere plaatsen.

Bron: http://www.clearguidance.com [/SIZE]