Bekijk volle/desktop versie : Milaan: Arrestatie van Marokkaanse vrouw en 3 kinderen na terugkeer uit Syrië



26-12-2017, 12:01
Er was een Frans arrestatiebevel tegen de vrouw uitgegeven.



Een 35-jarige vrouw, die haar echtelijke huis in Frankrijk verliet om naar Syrië te vertrekken met haar drie minderjarige kinderen, werd zondag (24 december) gearresteerd in Milaan, meldde het Italiaanse persbureau Agi.

Getrouwd met een Italiaan en woonachtig in het Franse Côte d'Azur, vertrok de vrouw afgelopen maart naar Syrië met haar kinderen zonder medeweten van haar echtgenoot, vertelde de officier van justitie aan de pers in Milaan.

De Franse autoriteiten waren er in geslaagd om de vrouw bij de Turks-Syrische grens te lokaliseren, en vervolgens in Syrië in de regio Idlib, meldt Agi. Na maandenlange stilte contacteerde ze ongeveer een maand geleden vanuit Turkije haar man om aan te geven dat ze wilde terugkeren naar Europa. Ze werd vervolgens zondag Turkije uitgezet.

Door een internationaal arrestatiebevel dat zaterdag door de Franse justitie werd uitgevaardigd, werd de vrouw zondag direct gearresteerd op de luchthaven Malpensa in Milaan door de grenspolitie en de speciale anti-terrorisme afdeling van de lokale politie. Ze wordt vastgehouden in afwachting van uitlevering aan Frankrijk en de drie kinderen worden toevertrouwd aan hun vader, meldt Agi tot slot.

26-12-2017, 13:58


Vreemd verhaal. Getrouwd met een Italiaan en toch nog uitreizen naar Syrie.

27-12-2017, 10:48
Minka Taghkadzou!!

27-12-2017, 13:30
Fakass nep jihadis als de lafbekken het het te heet onder voeten word vluchten de ratten weer terug naar europa .

27-12-2017, 13:51



Citaat door AboubakrSiddiq:
Fakass nep jihadis als de lafbekken het het te heet onder voeten word vluchten de ratten weer terug naar europa .
Dat jij geen vraagtekens plaatst bij dit verhaal. Er klopt iets niet,dat mag wel duidelijk zijn.