Bekijk volle/desktop versie : Gevangenissen in Marokko lanceren bewustmakings- en screeningcampagne voor AIDS



21-12-2017, 11:49
De campagne heeft onder andere tot doel om het stigma van mensen die met het virus leven te bestrijden.



De algemene delegatie voor gevangenisadministratie en rehabilitatie (DGAPR) heeft in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid een bewustmakings- en screeningcampagne voor AIDS opgezet. De campagne zal worden uitgevoerd in 62 penitentiaire inrichtingen, dit omvat 80% van de gevangenispopulatie.

De bewustmakings- en screeningcampagne voor de gedetineerden in 62 gevangenissen, met het thema "Nul stigmatisering, 100% menselijke waardigheid", zal doorgaan tot 27 december, volgens een verklaring van de DGAPR. De aftrap van deze campagne zal plaatsvinden in de lokale gevangenis van Tetouan, daarna zal het uitstrekken tot verschillende penitentiaire inrichtingen in het Koninkrijk.

De lancering van deze campagne, ter gelegenheid van Wereld Aids Dag 2017, heeft als doel om de bekendheid over AIDS te vergroten, het stigma van mensen die met het virus leven te bestrijden en de toegang tot zorg- en preventie diensten te verbeteren.

21-12-2017, 17:06


Hou alle heroine en crackjunks opgesloten. Dat is een veel beter maatregel. Of sterker nog, ga full throttle, Duterte op ze.