Bekijk volle/desktop versie : Italië: Marokkaan maakt 's werelds grootste panettone (video)



19-12-2017, 10:34
De mega grote panetonne werd gemaakt door een Marokkaan woonachtig in Italië.



De grootste panettone ter wereld werd bereid door een Marokkaanse banketbakker genaamd Said Lâouaouda. Panettone is een Italiaans luxebrood of cake met vruchten. Van oorsprong komt het uit Milaan en wordt vooral rond Kerstmis gegeten. Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een hoge ronde vorm. Het wordt gemaakt van een zacht, onvolledig gekookt deeg dat suiker en rozijnen, gekonfijt fruit of chocoladestukjes bevat. Het wordt geserveerd in plakken, samen met zoete hete dranken.

De betreffende panetonne gemaakt door Said Lâouaouda weegt maar liefst 140 kg en is 2 meter hoog en anderhalve meter breed. Lâouaouda is afgestudeerd aan een banket school in Parijs en chef in een van de beroemdste banketfabrieken in Milaan.

De bereiding van de grootste panettone vereiste 69 kg bloem, 27 kg boter, 18 kg suiker, 18 kg eieren en andere ingrediënten zoals gedroogd fruit. Milaan staat bekend om zijn panettone, omdat hier de beste workshops voor het bereiden van de panettone worden gehouden.

Een video van de voorbereiding is hieronder te bekijken (in het Italiaans, maar even leuk voor de beelden):

[video=youtube;rr8MkuZDxZU]https://www.youtube.com/watch?time_continue=53&v=rr8MkuZDxZU[/video]

YouTube link