Bekijk volle/desktop versie : Goudse Kinderburgemeester Yassine imponeert op tv met briljant plan



12-11-2017, 19:43
De ster van 12-jarige Yassine Mellah uit Gouda is rijzende. De oud-Kinderburgemeester zette vandaag een imponerend optreden op tv neer als bruggenbouwer tussen Nederlandse en Marokkaanse jeugd. ,,Zijn ouders verdienen een schouderklop."

De tiener was het afgelopen jaar Kinderburgemeester van Gouda en werd voor die rol door Susan Koenen gedocumenteerd in de film 'De Kinderburgemeester' die zondagavond wordt uitgezonden. Voorafgaand aan de tv-première was Mellah te gast bij De Nieuwe Maan op NTR en stal hij de show met zijn ontwapenende plan om de diverse culturen in ons land met elkaar te laten verbinden. ,,Op straat zie ik kinderen van verschillende groepen apart van elkaar staan. Marokkaanse kinderen en Nederlandse kinderen", zegt Mellah bevlogen. ,,Mijn idee is om de jeugd van verschillende culturen één dag van leven te laten wisselen. Om te laten zien: er zijn dan wel culturele verschillen, zoals voedsel en taal, maar je bent allemaal óók mens."

Hart
Het betoog van de Gouwenaar raakt de mensen in de studio en de presentatrice Nadia Moussaid in het hart. ,,Jeetje...", is het enige dat Moussaid kan uitbrengen, terwijl het publiek luid applaudisseert.

Schouderklop
Ook op sociale media zijn de reacties lovend aan het adres van Mellah ,,Ik sta versteld om zijn manier van praten en de wijsheid die hij uitstraalt.. Zijn ouders verdienen zeker een schouderklop", zegt Beyza Erciyes. Yasmina Elm voegt toe: ,,Veel volwassenen die van hem kunnen leren." Elvira is nieuwsgierig naar wat de jongen kan gaan bereiken in zijn leven. ,,Wat een bijzonder prachtig kind. Ben zo benieuwd wat hij in de toekomst gaat doen met zoveel talent."

De film De Kinderburgemeester is zondagavond om 19:25 te zien op NPO3.

http://https://www.ad.nl/gouda/goudse-kinderburgemeester-yassine-imponeert-op-tv-met-briljant-plan~aa175f52/

12-11-2017, 20:05


Hier is Yassine:

[video=youtube;ylV_LyJpUa8]https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=ylV_LyJpUa8[/video]


voor Yassine!