Bekijk volle/desktop versie : Bondscoach Wilmots: 'Marokko heeft een erg goed op elkaar ingespeeld team'



07-11-2017, 22:27
Een beknopte analyse van de Belgische oefenmeester over de aanstaande tegenstander.





Marc Wilmots die tegenwoordig met de scepter zwaait bij de Ivoriaanse nationale ploeg hield vandaag een persconferentie in aanloop naar het allesbeslissende duel van aankomende zaterdag. De Belg die eerder de Rode Duivels onder zijn hoede had sprak lovend maar tegelijkertijd ook strijdvaardig over het Marokko van collega-coach Hervé Renard. Overall kan men uit het persmoment van Wilmots opmaken dat de Ivorianen zich verre van de underdog voelen.

Goed op elkaar ingespeeld geheel
Een van de mogelijke gevaren voor zijn ploeg is het collectief wat nu bij Marokko heerst: ''Het is een elftal wat automatismen kent, daarbij komt ook nog eens dat ze snel om kunnen schakelen. Op technisch vlak scoren ze ook heel goed, kijk maar naar de middenvelders die elkaar goed aanvullen: El Ahmadi, Boussoufa en Belhanda.''

Echter ziet Wilmots ook wat tekortkomingen bij het huidige Marokko, terecht noemt hij enkele namen zoals die van Benatia, de aanvoerder heeft namelijk al enkele weken niet meer gespeeld bij Juventus.

''Spelen niet tegen 11 man maar tegen het gehele Ivoriaanse volk''
Kolo Touré, voormalig international en tegenwoordig assistent-bondscoach, sprak misschien wel de meest strijdbare woorden gedurende de persconferentie. Volgens de oud-speler van onder andere Arsenal, Manchester City en Liverpool zal Marokko niet alleen tegen een elftal gaan voetballen zaterdag maar tegen de hele natie.

Photocredit: Belga