Bekijk volle/desktop versie : levenslang voor 4 musketiers voor terreurplannen



03-08-2017, 16:17
NOS

Levenslang voor 'vier musketiers' vanwege terreurplannenVANDAAG, 14:56

Vier leden van een Britse islamitische militante groepering zijn veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het beramen van een aanslag. De groep noemde zichzelf de drie musketiers. Een van de vier leden raakte in een later stadium betrokken bij het plan.

Het viertal uit Midden-Engeland werd een jaar geleden gearresteerd na een undercover-operatie. De mannen hadden een pijpbom, een namaakvuurwapen, een samoeraizwaard en een hakmes met daarin het Arabische woord voor 'ongelovige' gekrast in hun bezit. Het is niet bekendgemaakt waar ze een aanslag wilden plegen.

Gewelddadige jihad

Volgens de politie had het viertal nieuwe mobiele telefoons gekocht om te gebruiken bij de aanval. Ook deelden ze extremistische en gewelddadige berichten op internet.

"Deze mannen geloven in een gewelddadige jihad", zegt het Openbaar Ministerie. "Ze hadden het stadium bereikt dat ze concrete plannen aan het maken waren."

De drie groepsleden van het eerste uur hebben levenslang gekregen met een minimum van 20 jaar. De vierde, die er later was bij gekomen, hoorde levenslang met een minimum van 15 jaar tegen zich eisen.

Naweed Ali (28) en Khobaib Hussain (25)x- EPA

Mohibur Rahman (33) en Tahir Aziz (38)x- EPA

Deel dit artikel op:TwitterxFacebookxGoogle+E-mail

NOS© NOS 2017

http://nos.nl/googleamp/artikel/2186272-levenslang-voor-vier-musketiers-vanwege-terreurplannen.html

03-08-2017, 16:24


Doodstraf!!

03-08-2017, 17:21
Eén voor allen en allen voor één zeker.