Bekijk volle/desktop versie : Cuba zet Israel op zijn plek bij Unesco (Video) (FREE PALESTINA)



10-07-2017, 00:36

Citaat door RechtVoorJeRaap:
[video=youtube;tX5h87oJ9mY]https://www.youtube.com/watch?v=tX5h87oJ9mY[/video]


Nieuwe Unesco-lijst schopt tegen schenen van Tibetanen, Israël en Polen

Organisaties van Tibetaanse ballingen bekritiseerden zaterdag de opname van een natuurpark op een hoogvlakte in de Chinese provincie Qinghai op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ze vrezen dat de uitverkiezing nadelig uitpakt voor de etnisch en cultureel Tibetaanse bewoners van het gebied.
De werelderfgoedcommissie van Unesco is van 2 tot 12 juli bijeen in het Poolse Krakau. De werelderfgoedlijst van de culturele tak van de VN is een van de meest begeerde internationale keurmerken. Unesco-status levert prestige op, en toeristen. De selectie leidt dan ook vaak tot politiek gekrakeel, zeker als het om erfgoed gaat dat door meerdere landen of partijen wordt geclaimd.
Dat is ook het geval bij het natuurpark Hoh Xil, dat op een hoogte van 4.500 meter ligt en bekend is om zijn bijzondere flora en fauna, zoals de Tibetaanse antilope. Volgens de International Campaign for Tibet zal de Unesco-status de Chinese greep op het gebied vergroten. Mogelijk zal China de Tibetaanse herders die er wonen dwingen hun nomadische leefwijze te staken. De Chinese autoriteiten zeggen de rechten van de nomaden te zullen respecteren.

Vrijdag deed ook de erkenning door Unesco van de oude stad van Hebron op de bezette Westelijke Jordaanoever als 'Palestijns werelderfgoed' (inclusief opname op de 'rode lijst' van bedreigd werelderfgoed) stof opwaaien. In Hebron staat het mausoleum dat voor de joden het Graf van de Patriarchen (onder meer Abraham en Sara) is en voor de moslims de Ibrahimi-moskee.

De Palestijnse regering verwelkomde het Unescobesluit als een bevestiging dat Hebron en de moskee tot de Palestijnse geschiedenis behoren. Israël reageerde woedend, en staakte per direct zijn financiële bijdrage aan Unesco. Volgens Israël is het besluit net als eerdere resoluties over de Tempelberg in Jeruzalem een ontkenning van de Joodse achtergrond van de stad en het mausoleum, en tot stand gekomen via een pro-Palestijnse lobby van Arabische landen.


http://www.volkskrant.nl/buitenland/nieuwe-unesco-lijst-schopt-tegen-schenen-van-tibetanen-israel-en-polen~a4505385/
.

10-07-2017, 01:39


Ode aan Cuba!

10-07-2017, 01:45
wat heeft cubva mee te make