Bekijk volle/desktop versie : Rabat gastheer van 25e editie Afrikaanse wiskundewedstrijd OPAM08-07-2017, 10:01
Het jaarlijks terugkerende evenement vond ditmaal plaats in de Marokkaanse hoofdstad Rabat, deze jaargang is alweer de 25e van de OPAM.

Tot 6 juli konden deelnemers uit 10 verschillende Afrikaanse landen zich met elkaar meten op basis van hun wiskunde vernuftigheden. Het OPAM, een jaarlijks terugkerende wiskundecompetitie, schuift van elk deelnemend land 6 kandidaten naar voren. De eisen voor kandidatuur zijn dat de deelnemers jonger dan 20 jaar moeten zijn en nog niet in het universitaire onderwijs zijn geraakt.

Uit het initiatief van verschillende partijen is deze editie tot stand gekomen, niet onbelangrijk was het aandeel van het Marokkaanse ministerie van Onderwijs. In een persbericht via hun officiële kanalen laat het departement met trots weten dat dit de eerste editie is die voor beide geslachten eerlijk opgaat. Elk team bestaat namelijk uit 3 jongens en 3 meiden.

Aansluitend op dit evenement werden er ook nog andere activiteiten voor geïnteresseerde deelnemers georganiseerd. Zo werden er diverse historische plekken in de stad bezocht en werd het Mohammed VI museum aangedaan, meldt h24.