Bekijk volle/desktop versie : Marokaanse gerechten .........mmmmmmmmmmmmmm



05-05-2005, 18:19
Salaam o3alaikom warahmato allahi wabarakatoho.

Ik ga Inscha Allah hier wat recepten van marokaanse gerechten plaatsen!!!!

http://www.biya.nl/images/bestilla.jpg

Bereiding

Bak de kippen aan in de olie met de saffraan, zout, peper, uien, peterselie, koriander, gemberpoeder, nootmuskaat en kaneel in een pan. Giet er water bij tot de kip onderstaat en kook haar in circa 1 uur gaar. Schep de kip uit de pan in een schaal en laat afkoelen. Voeg suiker aan de bouillon toe. De eieren onder voortdurend roeren geleidelijk aan door de bouillon mengen en 5 min zachtjes door laten koken totdat de saus ingedikt is. Laat de mengsel geheel afkoelen. Haal het kippenvlees van de botten en vel en snijd dit in heel kleine blokjes. Oven op 190 C voorverwarmen. Voor het bakken een rond bakblik met een doorsnede van ongeveer 30 cm doorsnede met boter invetten. Vel deeg in de bakblik leggen en met gesmolten boter bestrijken. Een tweede vel deeg erop leggen en opnieuw met gesmolten boter bestrijken. De deegvellen zodanig rangschikken dat een deel over de rand van bakblik hangt. Herhalen met nog eens 6 vellen. Hierover heen de amandelen bestrooien en eimengsel en kip erover spreiden. De overhangende randen naar binnen klappen. Hier overheen opnieuw 4 vellen deeg leggen, die over de rand hangen. Het geheel optillen en de overhangende randen naar beneden toe omvouwen. Bestrijk de B'stilla met boter en bak de B'stilla goudbruin en knapperig in ongeveer 30 min.

Serveren: bestrooi de B'stilla met poedersuiker en warm serveren.


Hier alvast een voorproefje..

05-05-2005, 18:22


http://www.biya.nl/images/harira1.JPG

Harira:
Ingrediënten:

200 gram vlees
100 gram geweekte kikkererwten
50 gram linzen
1 geraspte ui
1 eetlepel olijfolie
2 tomaten, fijngesneden
5 takjes koriander, fijngehakt
2 grote wortels, fijngesneden
1 zakje tomaten-groenten soep
3 eetlepels vermicelli
30 gram bloem
mespuntje saffraan
zout en peper naar smaak
3 liter water
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel komijn


Bereiding

Bak het vlees in de olijfolie. Voeg de ui, zou, peper, saffraan, tomaten, erwten en de wortels aan het vlees en schenk er 1 liter water bij. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 40 minuten zachtjes koken. Giet 1 ½ liter water samen met de gedroogde soepgroenten, de koriander en de vermicelli toe. Laat dit 5 minuten koken. Bind de bloem met ½ liter koud water en voeg dit aan de soep en laat dit 15 minute doorkoken tot de soep gebonden is. Voeg indien nodig wat zou toe naar smaak.

05-05-2005, 18:41
hallo,

hartelijk bedankt voor je recepten, ik heb een vraagje

zijn dit recepten die je altijd zelf maakt, of recepten uit een boekje of zo?

bedankt voor je inzet!!

lahi3awen

05-05-2005, 18:45

Citaat door Touzinia4you:
hallo,

hartelijk bedankt voor je recepten, ik heb een vraagje

zijn dit recepten die je altijd zelf maakt, of recepten uit een boekje of zo?

bedankt voor je inzet!!

lahi3awen
Uit een site (maar maak het op dezelfde manier)

05-05-2005, 19:10


ok dank u, barakalahoefiek

06-05-2005, 10:23
Hier een link (je vindt er alles) Veel plezier bij het koken.....
http://www.xs4all.nl/~westher/thema's/Marokko.htm

10-05-2005, 19:54
thanx voor die bestilla

10-05-2005, 21:27

Citaat door fatouscha:
thanx voor die bestilla
You are Welcome my sister!!!