Bekijk volle/desktop versie : Namaak verzorgingsproducten besmet met giftige chemicaliën te koop in Marokko



01-07-2017, 12:01
Namaakversies van verzorgingsproducten van bekende merken worden gemaakt van gevaarlijke chemische stoffen.



De Marokkaanse 'Dienst voor Industriële en Commerciële Eigendom' (OMPIC) heeft een waarschuwing aan zowel importeurs als bedrijven gegeven over de handel en verkoop van namaakversies van verzorgingsproducten die in Marokko verkocht worden, meldt de krant Assabah.

Volgens dezelfde bron zijn de betroffen producten onder meer: ​​parfums, zonnebrandmiddelen, crèmes die de huid lichter maken, scrubs en shampoos. De gevaarlijke verzorgingsproducten worden onder de naam van bekende internationale merken verkocht, zoals: L'Oréal, Nivea, Sephora en Johnson & Johnson.

De resultaten van analytische tests, uitgevoerd in een gezondheidscontrolecentrum in Frankrijk, bevestigen het gebruik van kankerverwekkende stoffen in deze producten. Het centrum heeft een kopie van de verzamelde gegevens naar de Marokkaanse autoriteiten gestuurd om de verkoop van deze gevaarlijke verzorgingsproducten te stoppen.

Marokko's 'National Center of Antipoison en Pharmacovigilance' heeft tal van klachten ontvangen over deze producten, die in apotheken zijn verkocht met een prijs die soms wel 70 procent lager ligt dan de oorspronkelijke productprijs.

01-07-2017, 12:10


Tja de producten in een apotheek moeten gezondheidsbevorderend werken of genezend(behalve in marokko natuurlijk)