Bekijk volle/desktop versie : Arabische landen eisen sluiting nieuwszender Al Jazeera



23-06-2017, 09:59


[SIZE=2]De vier Arabische staten die Qatar boycotten omdat ze terroristen zouden steunen, hebben een lijst met 13 eisen opgesteld waaraan Qatar volgens hen moet voldoen. Een van die eisen is om minder banden met Iran te hebben, maar ook om televisiestation Al Jazeera te sluiten.

De lijst, waar ook in staat dat de Turkse basis in Qatar gesloten moet worden, is opgesteld door Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Bahrain. Als Qatar op de eisen ingaat, zou dat de onrust in de Arabische regio enigszins in te dammen. De vier vinden dat Qatar de regio destabiliseert en dat het land teveel flirt met het sjiitische Iran. Qatar zegt zich van geen kwaad bewust te zijn.

Qatar heeft volgens zijn buurlanden te nauwe banden met terroristische organisaties als de Moslim Broederschap, IS, al Qaeda, Hezbollah en Jabhat Fateh al Sham. Het is volgens de vier eisers daarom ook noodzakelijk om alle terroristen die op Qatari grondgebied verblijven, over te dragen aan de andere landen.

De lijst met dertien eisen is door Koeweit aan Qatar gegeven. Het oliestaatje bemiddelt tussen de ruziënde landen, vertelt een anonieme overheidsbron aan persbureau Reuters.
Trump

De Amerikaanse president Trump heeft zich ook tegen Qatar uitgesproken. Hij beschuldigde Qatar onlangs van het steunen van terrorisme. Trump bood echter wel aan om te bemiddelen tussen de landen. Turkije is de afgelopen drie weken achter Qatar blijven staan door, net als Marokko, een schip met voedselhulp te sturen. Ook Saudi-Arabië heeft belooft dat ondanks de boycot te doen. De Turkse president Erdogan heeft onlangs ook met de andere leiders uit de regio gesproken om zo de boel wat te sussen.



http://www.ad.nl/buitenland/arabische-landen-eisen-sluiting-nieuwszender-al-jazeera~ad6a19e8/

23-06-2017, 10:40


Tja, met monddood maken van onwelgevallige media, daar zijn ze daar gek op.

23-06-2017, 10:49
De zender wordt gefinancierd door de emir van Qatar. Hoewel Al Jazeera-managers hebben verklaard dat ze redactioneel onafhankelijk zijn van Qatar wordt deze stelling betwist. Volgens een intern bericht van het United States Department of State, in het kader van Cablegate gelekt door WikiLeaks, zou de regering van Qatar de berichtgeving van Al Jazeera ten behoeve van haar politieke belangen manipuleren

23-06-2017, 10:58

Citaat door Peej:
Tja, met monddood maken van onwelgevallige media, daar zijn ze daar gek op.
Al Jazeera en alle nieuwszenders verspreiden nepnieuws.

23-06-2017, 13:15


Arabieren en hun haat voor de waarheid.

23-06-2017, 15:08

Citaat door Sabon_Beldi:
Al Jazeera en alle nieuwszenders verspreiden nepnieuws.
Vorige week ook al.

23-06-2017, 15:13

Citaat door Sabon_Beldi:
Al Jazeera en alle nieuwszenders verspreiden nepnieuws.
Je bent zogenaamd een anti zionist maar je hebt wel een grote liefde voor je zionistische saudische vrienden en tegen een zender die de misdaden van de zionisten blootlegt

gaat jouw liefde voor jouw afkomst ( want je denkt dat je een arabier bent) echt zo ver dat je een verraderlijke familie zoals de Sauds die het hele Midden Oosten hebben vernietigd samen met hun amerikaanse meesters gaat verdedigen alleen omdat ze arabisch zijn?

hypocriet mannetje