Bekijk volle/desktop versie : Marokkaanse diplomaten verzorgen ontmoeting met nabestaanden Grenfell Tower brand Lon



18-06-2017, 20:02
In opdracht van Koning Mohammed VI ontmoette de Marokkaanse ambassadeur en consul gisteren de nabestaanden van de Marokkaanse slachtoffers bij de Grenfell Tower brand in Londen.



Bij de brand die de hele wereld in z'n greep had, waren helaas ook 6 dodelijke Marokkaanse slachtoffers bij betrokken. Dit aantal is nog onder voorbehoud, één Marokkaanse ingezetene staat nog altijd als vermist gesignaleerd. Onlangs werden 6 van de 7 Marokkaanse slachtoffers geïdentificeerd. Om de steun en het medeleven van de Marokkaanse overheid vorm te geven beval Koning Mohammed VI al meteen nadat bekend werd dat er ook Marokkanen bij dit verschrikkelijke drama betrokken waren, om alle mogelijke consulaire hulp te verlenen aan de nabestaanden. Daarnaast neemt de Koning alle repatriërings- en begrafeniskosten op zich.

Bijeenkomst en alle mogelijke consulaire hulp aangeboden
De eerste stap die hiervoor werd gezet was een georganiseerde bijeenkomst van de Marokkaanse ambassade en het consulaat in Londen waar alle nabestaanden van de 6 slachtoffers bij aanwezig waren. De consul en de ambassadeur gebruikten deze gelegenheid om hun condoleances over te brengen en hen duidelijk te maken dat de Marokkaanse overheid alles in werking zal stellen om de gebruikelijke formaliteiten zo snel mogelijk en zonder al te veel moeite af te ronden.

Ook werd er gedurende deze ontmoeting zoals gebruikelijk een aantal verzen uit de heilige Koran gereciteerd. Over het drama wat zich heeft afgespeeld zei ambassadeur Abdesselam Aboudrar het volgende: ''De gehele Marokkaanse gemeenschap hier in Londen is in rouw om hetgeen zich heeft afgespeeld en nog meer omdat er ook landgenoten bij betrokken waren.''