Bekijk volle/desktop versie : Essaouira: projecten aanstaande om gezondheidszorg en toerismesector te ontwikkelen



15-06-2017, 19:00
Allround projecten om de infrastructuur en uiteindelijk verschillende sectoren in de stad in het zadel te helpen.



Net zoals de toerismesector van Mèknes een financiële injectie kreeg, zal dat op grotere schaal ook in de zuidelijke kustplaats Essaouira gaan gebeuren. Op het gebied van gezondheidszorg, toerisme en de algehele verbetering van de infrastructuur staat en stond er een ambitieus programma te wachten. Waar de eerste werkzaamheden al in 2015 startten, is men nu aanbeland bij de tweede fase die hopelijk in 2018 afgerond is.

Het ministerie van Gezondheid heeft naar verluidt zo'n 111 miljoen dirham uitgetrokken om ten goede te laten komen aan lokale zorginstellingen daar. Van dit bedrag komt ook een aanzienlijk deel van de Europese investeringsbank, een partij waar verschillende departementen van de Marokkaanse overheid al lange tijd mee samenwerken. Zo zal onder meer het provinciale Sidi Mohammed Ben Abdellah ziekenhuis een flinke opknapbeurt en uitbreiding krijgen.

Een ander belangrijk target is de facelift van verschillende bezienswaardigheden van de havenstad. Zo zal de Mohammed V boulevard z'n opknapbeurt krijgen net zoals verschillende pleinen en de Medina en Mellah wijken.

Werkgelegenheid verhogen door werkzaamheden in de haven
Voor de haven zelf is het aanzienlijke bedrag van 127,5 miljoen dirham gereserveerd. Het plan is om gedurende het 24 maanden lang durende project verschillende aanpassingen en verbeteringen aan te brengen die uiteindelijk de vissector ten goede gaan komen.

Tenslotte zullen ook het voetbalstadion en de culturele aspecten van Essaouira een kwalitatieve boost krijgen. Bij het laatste punt gebeurt dit door de realisatie van een theater met maar liefst 3.000 zitplaatsen.

15-06-2017, 21:07



Citaat door AboubakrSiddiq:



Prachtig is het daar ben een paar keer geweest

16-06-2017, 18:03
Inderdaad heel mooi.

17-06-2017, 00:14

Citaat door OMEGA:
Gayr insha Allah

Mean while azulisten:



http://www.folia.nl/actueel/49024/asis-aynan-hangt-vandaag-de-homo-en-berbervlag-uit

Wat een pannekoek is het ook