Bekijk volle/desktop versie : vrouwen en mannen die scheiden



28-05-2017, 14:23
Een vers wat de imam gister deed huilen ..
Ramadan is de maand van de Koran. Van de recitatie van de Koran, maar juist van het overpeinzen van de Koran. Daarom zullen we proberen om (indien haalbaar) iedere dag een vers dat ons is bijgebleven uit de Taraweeh apart te nemen om er in het kort bij stil te staan.
Gisteren reciteerde de imam van masjid an-Nabawi een vers en bleef hij dit emotioneel herhalen totdat haar betekenis goed doordrong bij alle aanwezigen. Het is het vers uit soerah al-Baqarah vers nr 231.
Dit vers gaat over de man die zijn vrouw scheidt. En wanneer haar wachttijd van 3 menstruatie's dan zijn einde nadert, dient de man of zijn gescheiden vrouw terug te nemen met de intentie om goed voor haar te zullen zijn of de scheiding door te zetten op een eervolle manier. En wat zeker niet mag, en de imam raakte, is de vrouw vasthouden en niet scheiden om haar te pesten en te pijnigen. Allah zei:
"En houdt hen niet vast met de bedoeling om ze te kwellen. En degene die dat doet, heeft zichzelf onrecht aangedaan. En maakt de verzen van Allah niet tot onderwerp van bespotting."
De verzen van Allah, zoals Zijn voorschriften op het gebied van scheiding, mogen niet worden misbruikt en mee gespot!
De imam bleef dit vers herhalen totdat de boodschap goed was overgekomen. En degenen die hier zich wellicht schuldig aan maakten hun gedrag zouden herzien.
Beste broeders en zusters:
Dit is het Boek van Allah. Het nodigt ons uit naar al het goede en verbiedt ons al het slechte.
Dit vers leert ons dat de echte man niet degene is die van de zwakte van zijn vrouw misbruik maakt om haar te pijnigen en te kwellen. De echte man is de man die Allah vreest en zijn vrouw liefheeft en eert.
En wanneer het huwelijk niet gaat naar wens en scheiden de beste optie voor beide is, leert dit vers ons om op een eervolle manier uit elkaar te gaan. Zonder gescheld, geweld of het elkaar zwart maken bij de kinderen.
Moge Allah ons doen behoren tot degenen die Zijn boek overpeinzen om er vervolgens lering uit te trekken en ernaar handelen.

28-05-2017, 14:33


Inderdaad ameen

28-05-2017, 17:22
deze bitches anno 2017 laten je niet eervol scheiden maar plakken als kauwgom aan je schoenzool

28-05-2017, 17:23
Iets met chloor en spoelen