Citaat door amira84:Hallo zuster,
wat kan ik bij een visbestilla serveren? Salade en nog een gerecht en nog een toetje.....wie kan me helpen??
Bedankt!!!
Wie heeft er trouwens een recept van visbestilla die van alhopceimarose heb ik al gr
met dank aan mmu heb ik hier voor je haar receptZo maak ik visbastilla
Bastilla
Vulling
500 gram visfilet
500 gram garnalen
Filodeeg
250 gram champignons
1 groene en 1 rode paprika
pakje mihoen
Marinade
1 kesbour
1 mehdnouz
Saffraan
Peper
Gember
Paprikapoeder
Kl. Beetje Komijn
Olijfolie
Citroen
Sambal
knoflook
Zout
Visknor
Bereiding
1. Gekookt water over de mihoen, 4 min laten weken
2. Olie, Saffraan, gember, peper, zout, knor, paprikapoeder, komijn en de gehakte kesbour en mehdnouz, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje doen, roeren en 5 min zachtjes pruttelen, doe er een beetje water bij.
3. Visfilet in middelgrote stukken, en de garnalen in een steelpannetje.
4. Champignons kan je bakken in een koekenpan met een gesnipperd uitje, (of gewoon uit pot en zonder ui, wat je lekker vindt.), hierbij de geroosterde paprika’s die in blokjes gesneden zijn, ook in een steelpan.
5. Over elk steelpannetje doe je een soeplepel marinade
6. De mihoen uitlaten lekken en ook hierover een soeplepel saus.
7. Van tevoren alles een beetje uitlaten lekken in een vergietje.
8. Ronde ovenplaat bedekken met bakpapier.
9. Boter smelten
10. 4 vellen filodeeg over de rand heen hangen, besmeren met boter
11. hierop de mihoen
12. daarboven op de vis
13. Daarboven op de champignons/paprika
14. Als laatst steeds een deeg over het midden leggen, en het overgebleven deeg onder de bastilla stoppen en bestrijken met boter, zo door gaan totdat het deeg op is, laatste goed bestrijken met boter.
15. TIP: Koop de duurste filodeeg in karton, niet terug in de vriezer, je kan hem 3 weken in de xxxxxng bewaren. Je kan s’ochtends de bastilla in een dichte zak doen, maar besmeer hem dan s’avonds nog een keer met boter
Voeg toe aan mmu2's reputatie Meldt deze reactie bij een beheerder Reageren met quote Gebruik de 'Quick Reply' voor dit bericht