Bekijk volle/desktop versie : Poetin en Trump na telefoongesprek op een lijn over Syrië



02-05-2017, 22:55
Vandaag, 22:11
Buitenland
President Trump EPA

De Russische president Poetin en zijn Amerikaanse collega Trump hebben telefonisch afgesproken dat ze meer zullen doen om de humanitaire crisis in Syrië op te lossen. Alles moet in het werk gesteld worden om het geweld te stoppen, stellen de beide presidenten volgens het Witte Huis.

Volgens de VS was het een "heel goed gesprek", het Kremlin noemt het "zakelijk" en constructief".

Poetin en Trump hebben het onder meer gehad over het aanleggen van veilige zones in Syrië. Ze waren het erover eens dat het lijden van de Syrische bevolking veel te lang duurt.
Raketaanval

Het was voor het eerst dat de twee wereldleiders elkaar spraken sinds de de Amerikaanse raketaanval op de luchtmachtbasis in Syrië vorige maand. Rusland is een belangrijke bondgenoot van de Syrische president Assad.

Tijdens het telefoongesprek zijn nog enkele andere onderwerpen aan bod gekomen. Volgens het Russische persbureau Tass heeft Poetin tegen Trump gezegd dat hij zich moet beheersen tegenover Noord-Korea, om het conflict te deëscaleren. Ook hebben beide presidenten afgesproken dat ze elkaar zullen ontmoeten op de G20-top in Hamburg in juli.
http://nos.nl/artikel/2171200-poetin-en-trump-na-telefoongesprek-op-een-lijn-over-syrie.html

02-05-2017, 22:55


Bombardementen van trump waren gewoon voor de show .

03-05-2017, 00:26

Citaat door Perchevael:
Assad is gewaarschuwd geen chemische wapens meer te gebruiken, dat was het doel van de aanval.
Onzin. Assad heeft daarna nog een paar keer chemische wapens gebruikt.

En dat chemische wapenverhaal is gewoon een afleidingstactiek om mensen voor de gek te houden. Die barrelbombs, brandbommen,clusterbommen,bunkerbommen en thermietbommen die dagelijks op woonwijken vallen zijn veel dodelijker, maar daar hebben ze het niet over de hypocrieten

Ze hebben gezocht naar een middel om een showtje mee te maken en dat waren die chemische wapens. Er schijnen daar trouwens vooral oudere vliegtuigen te zijn geraakt.

Het was inderdaad voor de show die paar oude sovietvliegtuigjes die ze opgeblazen hebben, zodat ze net kunnen doen alsof Assad hun vijand is terwijl ze Assad gebruiken als signaal aan de islamitische wereld dat ze het niet in hun hoofd moeten halen om in opstand te komen tegen de dictators en barbaren die met hun steun die bevolkingen terroriseren