Bekijk volle/desktop versie : Hoe maak je 'takrisht' (lkersha?)



03-05-2005, 23:30
ik wil graag takrisht maken, ik heb het wel eens een tijdje geleden gemaakt ,maar ik herinner me het niet meer zo goed, ik heb er nl ook geen echt recept van.

Kan iemand hier neerzetten hoe je dat het beste maakt, het lekkerst?

moet geen speciaal recept zijn, gewoon lekker.

shoekran

04-05-2005, 11:09


ik maak het zo
je heb die buik gewassen en die darmen gevlochte
nodig
2 uien in ringe gesneden groote
half bosje kosbar
halfbosje medenoes
elhomes
peper ,zout
skinjebil ,zafraan,
die doe je mengen in een pan met die buik op een laag vuurtje want er komt van zelf water bij door die uien als ie bijna gaar is doe je die elhommes er bij die moet natuurlijk al gaar zijn
nou smaakelijk eeten
ik heb er nog eentje ander resept

deze is met zbibieb en tiniefie (dopertjes)
2 uien
doppertjes
zbieb in het water weeken met suiker die licht bruine pakken
half bosje kosbar
half bosje medenoes
zout
peper
zafraan
raselhanoed
doe in een pan olie en wat olijf olie en de uien en de kirs
dan alle kruiden er bij doen
op een laag vuurtje zetten
dan doe je als het bijna gaar is de dopperten er bij en de zbieb


alle bij de resepeten zijn echt lekker ik vind die met elhommes de lekkerste
maha salama
moeder van boy en girl

04-05-2005, 13:53
bedankt 'boy en girl', ik ga het zeker eens proberen,

andere recepten zijn altijd welkom.