Bekijk volle/desktop versie : Stemmen? Mag het nou wel of niet...



15-03-2017, 08:44

Citaat:
Mag je nou wel of niet stemmen?

De verkiezingen komen eraan en er heerst heel wat verwarring rondom dit onderwerp. Mag je nou wel of niet stemmen?

De meningen zijn erg verdeeld. De ene groep roept dat je moet stemmen, terwijl de andere groep juist zegt dat dit ten strengste verboden is en dat je zelfs ongeloof begaat!

We gaan niet uitgebreid in op deze kwestie, maar wel willen we meegeven dat twee zaken niet door elkaar moeten worden gehaald.

Het stemmen zelf als middel waarmee het volk een leider kiest, is niet islamitisch. Dit is iets van het Westen. De leider van een land komt islamitisch gezien op een andere manier tot stand. En islamitisch gezien handhaaft deze leider de wetten van Allah, niet dat deze het recht heeft om wetten te vervaardigen die tegenstrijdig zijn met die van de islam.

De zaak die nu speelt onder vele Nederlandse moslims, is niet deze. Want de moslims stemmen niet om een leider te kiezen die hen moet vertegenwoordigen. Hoe kan een partij die regeert met tegenstrijdige wetten aan de islam jou als moslim vertegenwoordigen?!

De moslim wil stemmen om ervoor te zorgen dat de minst schadelijke partij voor de moslims aan de macht komt. Ook wel strategisch stemmen genoemd.

Meerdere geleerden hebben zich uitgesproken over deze kwestie. Eén van hen is de geleerde van Medina en leraar in de moskee van de profeet vrede zij met hem: de edele shaych Abdelmohsin al-Abbaad. Hem werd een soortgelijke vraag gesteld, waarbij een christelijke partij in Indonesië aan de macht zou komen als de moslims niet zouden stemmen. En dat dit heel nadelig zou zijn voor de moslims. De vraag was voor Indonesië, maar de shaych heeft in zijn antwoord de kwestie van de landen waar de moslims een minderheid zijn, ook benoemd.

De shaych zei (samengevat):

'Wanneer deelname van de moslims ervoor zorgt dat iemand die minder schadelijk is voor de moslims aan de macht komt, ook al is deze geen moslim, dan nemen ze deel aan de verkiezingen. Net zoals dit het geval is in de landen waar de moslims een minderheid vormen. En waar de verkiezingsstrijd zich daar afspeelt tussen (bijvoorbeeld) twee ongelovigen: de ene ongelovige koestert een wrok tegen de moslims en als deze aan de macht komt, zal hij hen schaden en belemmeren in het praktiseren van hun aanbiddingen. Terwijl dit niet het geval is bij de andere ongelovige, deze is soepeler in zijn omgang met de moslims.'

Hij vervolgde en zei:

'Ongeloof is gradaties (i.e. sommige ongelovigen zijn erger dan andere ongelovigen) net zoals Imaan gradaties is (i.e. sommige moslims zijn beter dan andere moslims) . Dus wanneer het stemmen van de moslims effect heeft op het feit dat de slechte(re) partij niet aan de macht komt, dan stemmen zij. En als hun stem geen effect heeft, dan laten zij dit.'

'De moslims stemmen in dit geval niet om een kalief (leider) te kiezen, omdat deze (in dit geval) ongelovig is. Maar zij stemmen met als uitgangspunt dat sommige kwaad minder erg is dan ander kwaad en vanwege de stelregel: 'het minst kwade wordt begaan om een groter kwaad te voorkomen' (dit is een bekende stelregel in de islamitische jurisprudentie)

Vervolgens noemt de shaych een bewijs.

'Allah heeft in de Koran vermeld dat de moslims (in de tijd van de profeet vrede zij met hem) blij waren met de overwinning van de Romeinen op de Perzen. Dit terwijl beide volkeren ongelovig zijn. Echter is het ongeloof van de Perzen extremer.'

Bron: Uitleg van Sunan Tirmidhi, bandje nr. 62

Conclusie

De schaych geeft aan dat wanneer het stemmen van de moslims effect heeft in datgene wat zij nastreven, namelijk dat de minst erge partij zal regeren, dat zij dan kunnen stemmen en anders niet.

Of het stemmen van de moslims wel of geen effect zal hebben in de aankomende verkiezingen, de kennis daarvan is bij Allah. Dat is niet mijn expertise en ik ga daar geen uitspraak over doen. Wie daar wel kennis over heeft, kan naar deze kennis handelen en deze kennis eventueel met ons delen in de reactie's.

Ik ben de laatste tijd vele malen en via verschillende wegen benaderd voor een uitspraak van een geleerde omtrent deze kwestie en die heb ik bij deze gedeeld.

Moge Allah ons allen leiden naar datgene waar Hij van houdt en tevreden mee is.

Abulfadl
http://www.kennisviamail.nl

15-03-2017, 08:55


Er is en zal nooit maslaha zitten in kufr. Onthoud dit goed!

15-03-2017, 08:56
Oké ibraheem

15-03-2017, 08:57
Umm Suhayla is nog single wie weet kunnen jullie beiden huwelijksbootje maken en erin springen en stoppen met al dat geflirt!

15-03-2017, 09:02


Er is geen meningsverschil over dat het regeren met wat anders dan de wetten van Allaah subhanna wa ta ala kufr is.

Niemand verschilt hier over. Hou je vast aan deze principe. Deze heeft duidelijk verzen en ahadeeth!

In deze post bijvoorbeeld is geen 1 bewijs. Enkel dat de moslims blij waren met de overwinning van de Romeinen!
Niemand zegt dat het kufr is om blij te worden als PVV verliest. Je kan zelfs dua doen dat allaah subhanna wa ta ala het makkelijkste zal geven in Nederland voor de moslims.

Maar om te stemmen en hen te steunen in het regeren van iets anders dan de shariah. Nee.

Hou je standvastig aan de tawheed en de moslims zullen overwinnen!

15-03-2017, 09:03
✴ Aan alle Nederlandse Marokkanen, Turken, Surinamers, Antillianen, Polen en iedereen die zich in Nederland de laatste tijd zich een tweede rangsburger voelt.

Sta op mensen en laat van je horen! Kijk wat er nu gebeurd in Amerika de minderheden worden overal openlijk gediscrimineerd en men vindt dat steeds normaler en het wordt door de huidige politiek geaccepteerd.

Moslims worden dagelijks door velen in de politiek voor eigengewin misbruikt om zo zetels binnen te krijgen. In de media worden wij met z'n allen als uitschot weggezet 52% van de christenen willen dat alle moslims het land uit gezet worden, 95% van de Wilders aanhangers (ruim 2 miljoen mensen) haat moslims en wil dat alle niet westerse burgers het land verlaten.

Wilders wordt zo als het er naar uitziet de grootste partij van Nederland. Hij wil geen moslims meer binnen laten in Nederand Moskeeën moeten gesloten worden de Koran wil hij verbieden als je een dubbele nationaliteit hebt moet je de Nederlandse inleveren. En als je alleen al verdacht wordt van iets dan kan je al het land uitgezet worden.

Onze vaders en moeders en onze opa's en oma's die Nederland groot hebben gemaakt en hun oude dag in Marokko of Turkije willen doorbrengen worden flink gekort in dat klein beetje wat ze krijgen. (schandalige geld roof)
Terwijl de Israëlische Joden die in bezet palestijns gebied wonen juist meer geld krijgen van Ascher (belachelijk en discriminerend).


15-03-2017, 14:48

Citaat door Deen:
Er is geen meningsverschil over dat het regeren met wat anders dan de wetten van Allaah subhanna wa ta ala kufr is.

Niemand verschilt hier over. Hou je vast aan deze principe. Deze heeft duidelijk verzen en ahadeeth!

In deze post bijvoorbeeld is geen 1 bewijs. Enkel dat de moslims blij waren met de overwinning van de Romeinen!
Niemand zegt dat het kufr is om blij te worden als PVV verliest. Je kan zelfs dua doen dat allaah subhanna wa ta ala het makkelijkste zal geven in Nederland voor de moslims.

Maar om te stemmen en hen te steunen in het regeren van iets anders dan de shariah. Nee.

Hou je standvastig aan de tawheed en de moslims zullen overwinnen!
waar woon jij?

In europa of een islamitisch land?

16-03-2017, 11:20

Citaat door adviserend:
waar woon jij?

In europa of een islamitisch land?
Ik woon in een islamitisch land.

16-03-2017, 17:13
Als een partij in haar programma heeft staan: De shari3a invoeren... dan is dat waarover de ulamah zeggen dat het toegestaan is om op deze partij te stemmen zodat jouw stem het invoeren van de shari3a kan bewerkstelligen. Maar als daar niets van terug te vinden is, dan is alles wat geen shari3a is tegen de shari3a en het handhaven van die niet-shari3a wetten.