Bekijk volle/desktop versie : Experts bespreken in Marrakech alternatieve straffen voor gevangenisstraf



14-03-2017, 14:01
De gevangenisadministratie en reclassering van Denemarken, het Marokkaanse Ministerie van Justitie en het Marokkaanse directoraat van Strafrecht Zaken en Gratie hebben een regionale conferentie georganiseerd over de toepassing van alternatieven sancties voor gevangenisstraf.



Deconferentie vindt van 14 tot 16 maart plaats in Marrakech. Experts uit Marokko,de Verenigde Staten, Tunesië, Palestina, Egypte en Afrika zullen de conferentiebijwonen.

Het doel van de conferentie is de kennis te verdiepen over het in de praktijk brengen vanalternatieve straffen, de relevantie en uitdagingen te bespreken en om publieke beleidsmakers in de MENA regio aan te moedigen omdeze vormen van bestraffing toe te passen, geeft medias24 te kennen.

Marokko is reeds begonnen met een reeks hervormingen die gericht zijn op versterking van de instellingen en mensenrechten voor meerdere jaren, een proces bekroond door de grondwet in juli 2011. In 2013 heeft het Ministerie van Justitie het handvest van de justitiële hervorming ontwikkeld.

14-03-2017, 14:34


Taakstraffen: schoffelen, bouwen, vegen of.....verplicht onderwijs volgen

14-03-2017, 14:55

Citaat door Endurance:
Taakstraffen: schoffelen, bouwen, vegen of.....verplicht onderwijs volgen