Bekijk volle/desktop versie : Slecht huwelijk



Pagina's : [1] 2

09-03-2017, 19:27
Salam,

Ik heb een klein vraagje en wist niet waar ik anders terecnt kon. Ongeveer een jaar geleden heb ik via familie mijn man ontmoet.
De eerste dag dat we elkaar leerden kennen kreeg hij te horen dat ik net als hij een roker was. Hij vond dit niet erg en zei letterlijk zelfs dat het leuk was dat ik zoals hem was.

Dagen daarop waren we aan het praten en door het vele opscheppen wat hij deed over de vrouwen die hij heeft gehad en kon krijgen, 70 is ik weet, heb ik de domme fout gemaakt te liegen en te zeggen dat ook ik een vriend heb gehad. Jullie weten hoe dat voor jonge moslims in Nederland normaal is geworden, dus ik voelde me een beetje minderwaardig omdat ik er nooit een had gehad. Ik zei hem dat het een lange serieuze maar toch geen slechte relatie was.

Nu, zes maanden na ons huwelijk, ben ik weer terug bij mijn ouders door een grote ruzie tussen ons. Mijn man en ik deden beiden niks met het geloof, anders dan zeggen dat we moslims waren. Mijn man had mij gemanipuleert alcohol te drinken en bracht mij zelfs naar casinos, tegen mijn zin in. Ook heb ik vele klappen van hem gekregen, zonder reden. Ik had volgens hem "een grote bek". Daarnaast is hij ook vreemd gegaan, al na onze 2e maand huwelijk. Het vreemdgaan was wel alleen via de telefoon, voor zover ik weet. Zijn excuus hiervoor is dat hij dacht dat ik geen maagd meer was, ook al heeft zijn hele familie het bloed op mijn matras gezien.

Ik geef zelf de schuld aan het feit dat wij alle twee niet bidden, we niks met ons geloof doen en alleen maar zondigen. Sinds ik weer terug ben bij mijn ouders, bid ik 5 keer per dag, soms extra. Ik doe de hele dag door dua's en vraag Allah oprecht dat hij mij vergeeft voor alles.

Zaterdag zal ik met mijn ouders, mijn schoonouders, mijn man en mijn oom bij mijn oom afspreken en in shaa Allah zal alles goed komen, maar ik wil graag advies. Welke dua's kan ik doen in hoop voor een goed en gezegend huwelijk. En nog belangrijker: hoe houd ik mij aan mijn geloof vast? Ik ben bang dat ik mijn motivatie weer ga verliezen en mijn geloof weer negeer.

09-03-2017, 22:46


Wa aleykoum assalaam okhti

Ik zal gewoon met de deur in huis vallen, hij is geen geschikte partner.
Zijn minpunten overstijgen de goeie punten.

Bovendien mag een Moslima niet trouwen met iemand die niet bidt. Degene die het gebed in zijn geheel verlaat is volgens de meerderheid van de geleerde tevens de sterkste dat het een kafir is.

Dus je mag in dit gegeven niet eens terug bij hem. Aangezien jij bidt en hij niet.

Plus je geeft aan dat hij een Zaani is nogmaals een kuise vrouw mag niet met een onkuise man huwen. Tenzij hij berouw toont.

Daarbij komt er ook nog dat hij je heeft mishandeld. Plus dat hij gokt.

Je bent terug gekeerd naar Allah en ik zie er niks goeds uitkomen om terug te gaan naar zo een man die jou imaan kan breken en je het slechte pad zal op leiden.

Missxhien niet direct maar met zijn mooie praatjes en lakonieke houding zal hij je dus kunnen dwalen.

Sorry zuster maar dit is geen goed idee, ik adviseer je om er een punt achter te zetten.
Vooral nu je geen kinderen hebt straks ben je een van de zoveelste in de statistieken van ene alleenstaande moeder die geen alimentatie krijgt van haar ex.

Je bent meer waard dan dit en ik neem het je ouders heel kwalijk dat zij de advies van de profeet vrede zij met hem biet volgen die ons heeft gezegd "kies een man op basis van Deen en karakter"
En jou vader of voogd die volgt deze advies niet.


Wa salaam

09-03-2017, 23:00

Citaat door TawhidAwalan:
Wa aleykoum assalaam okhti

Ik zal gewoon met de deur in huis vallen, hij is geen geschikte partner.
Zijn minpunten overstijgen de goeie punten.

Bovendien mag een Moslima niet trouwen met iemand die niet bidt. Degene die het gebed in zijn geheel verlaat is volgens de meerderheid van de geleerde tevens de sterkste dat het een kafir is.

Dus je mag in dit gegeven niet eens terug bij hem. Aangezien jij bidt en hij niet.



Wa salaam
Dit klopt niet wat je zegt...pas op met wat je mensen adviseert.

09-03-2017, 23:37

Citaat door Soufi1:
Dit klopt niet wat je zegt...pas op met wat je mensen adviseert.



Dit is volgens ahloussunnah

09-03-2017, 23:47


Mijn ouders en ik zijn aangelogen door zijn ouders. Onze moeders zijn familie van elkaar en zij hebben ons verteld dat hun zoon een goeie jonge was. Toen huj mijn vader net ontmoette ging hii altijd met mijn vader mee naar de moskee. Betere moslims als mijn eigen ouders heb ik tot heden niet gezien en ze hadden vertrouwen in familie.

Ik heb angst voor scheiden, bij ons komt dat nooit voor en het zal slechte gevolgen hebben. Ik wil dat echt voorkomen.

09-03-2017, 23:53
Als ik lees wat voor slechte dingen hij allemaal doet dan denk ik: Waarom zou je uberhaupt bij hem terug willen?

Focus je op jezelf en op jouw geloof. Jouw eerste prioriteit is het waken over jouw religie, niet het waken over en het behouden van een partner. Zeker niet als hij niet bidt.

Je hebt al een fout begaan door uberhaupt een man te accepteren met een dergelijk gedrag, los van het feit dat jij ook niet goed bezig was. Maar nu jij wel wakker bent geworden, is het gevaar dat jij weer zult terugvallen met zo'n partner die zijn vrouw alcohol laat drinken. Dit kun je geen man noemen, dit heb ik nooit eerder gehoord. Meestal hebben de Marokkaanse dronkenlappen nog enige eer en zullen zij nooit accepteren dat hun vrouw een druppel alcohol drinkt!

In ieder geval, als jij na een tijdje standvastiger bent geworden in jouw religie, waarbij het opdoen van kennis en het vragen van leiding aan Allah belangrijke hulpmiddelen zijn. Dan kun je daarna kijken of je naar hem terugkeert -indien hij in de tussentijd ook hetzelfde pad is gaan bewandelen-. En als hij nog steeds hetzelfde is, dan ben je beter af zonder hem en wees Allah dankbaar dat je verlost bent van zo'n man. En in cha Allah komt er dan een geschikte partner op jouw pad bij wie jouw religie veilig zal zijn.

Moge Allah jou bijstaan en doen welslagen.

10-03-2017, 00:02
Dit is een serieuze zaak. Vraag advies aan een imam met kennis

10-03-2017, 00:55

Citaat door yasirc:
Dit is een serieuze zaak. Vraag advies aan een imam met kennis
Ze kan altijd advies inwinnen maar dit moet heel duidelijk zijn voor mensen met verstand. Zou jij je zus met zo een man willen zien? Zou je dan ook tegen haar zeggen "vraag advies aan een imam met kennis"
Of zou je haar verbieden om terug te gaan en per direct laten scheiden?

10-03-2017, 09:47
@TawhidAwalan verkas alsjeblieft met je bekrompen kennis van fiqh en uit je duim gezogen fatawah.

10-03-2017, 09:59
Wie weet zullen jullie een hele goede toekomst hebben. Alhoewwl jullie beide aan geloof werken. En hem vertelle dat je nooit veiendje hebt gehad. En als ut niks wordt scheiden en snel nieuwe man fiksen

10-03-2017, 15:38
Een moslima mag niet trouwen met iemand die niet bidt, diegene is een kafir
Een moslima mag niet trouwen met iemand die Zina pleegt want diegene is een Zaani (onkuis)

Dit maakt je huwelijk niet geldig. Zolang zij bid en kuis is verdient die Zaani/kafir haar niet en zit er gene baarakah in het huwelijk.

Kinderen die voortkomen uit een huwelijk van Zina dragen de naam niet van hun vader en mogen nix erven.

Het is voor een moslima haram te verblijven met zo een man.

10-03-2017, 15:48
Je bent zelf als vrouw zijnde een roker dan moet je niet verwachten dat een goede man je zou accepteren zo makkelijk. Daar gaat het al mis.

10-03-2017, 17:00


Ik snap dat. Een goeie man had mij verboden door te roken, mocht ik met hem trouwen. Ik vraag daarom ook niet om een nieuwe man, ik vraag alleen om advies en vraag alleen welke dua's mij zullen helpen van mijzelf en hem betere personen te maken. Ik ben pas net weer met mijn geloof bezig, maar ik heb mij nog nooit zo goed ermee bezig gehouden. Hoe zorg ik ervoor dat ook hij gaat bidden en stopt met zondenen?

10-03-2017, 17:04
Maar als ook hij verandert en volgens ons geloof begint te leven? Blijft het dan haram bij hem te blijven?

10-03-2017, 18:05
@TawhidAwalan dus de helft van jou familie bestaat uit kuffar? Of geef je die familieleden toch wel de 'salaam'..

Pagina's : [1] 2