Bekijk volle/desktop versie : Meer amerikaanse grondtroepen naar het midden oosten



09-03-2017, 15:32
De VS heeft grondtroepen naar Syrië gestuurd voor het offensief tegen IS in Raqqa. Honderden Amerikaanse mariniers moeten de Syrische en Koerdische strijders helpen IS te verslaan in de stad.
Annabel van Gestel 09-03-17, 11:55 Laatste update: 12:10



IS heeft Raqqa uitgeroepen tot hoofdstad van het kalifaat. De Amerikaanse troepen moeten helpen hier een eind aan te maken. Om de mariniers niet in gevaar te brengen blijft het Witte Huis stil rond de actie. Hoeveel troepen het Pentagon precies naar Raqqa stuurt willen ze ook niet bevestigen. Het zou gaan om een tijdelijke inzet.

Legeraanvoerders praten al weken over de mogelijkheid bewapende troepen te sturen naar de regio. In Mosul, Irak werden vorig jaar al enkele honderden bewapende mariniers ingezet om lokale troepen te assisteren. Toen was het doel om IS uit Mosul te verdrijven.

Eerder zetten de VS al troepen in om Syrische strijders te adviseren en zogenoemde Army Rangers om vijanden af te schrikken. Met dit plan, waarbij de mariniers uitgerust zijn met zwaar artilleriegeschut, lijkt de Amerikaanse regering meer ruimte te geven om de strijd tegen IS in Syrië op te voeren.

De mariniers die ingezet worden waren al in Syrië, waardoor President Trump of de minister van defensie James Mattis het plan niet speciaal goed hoefden te keuren. Anonieme bronnen vertelden aan The Washington Post dat het Witte Huis en het Pentagon beiden op de hoogte waren van het plan.
http://www.ad.nl/buitenland/amerikaanse-grondtroepen-naar-raqqa-voor-strijd-tegen-is~a32ce9d3/

10-03-2017, 01:13


Maar in 6 jaar tijd geen 1 kogel afgevuurd op Assad die amerikaanse hypocrieten

In plaats daarvan gaan ze underground Assad steunen met bombardementen. Ze denken dat ze voor altijd de moslims voor de gek kunnen houden en dat hun ware aard niet duidelijk zal worden