Bekijk volle/desktop versie : De verloofde vrouw is zoals al-Adjnabiyyah!



08-02-2017, 21:33
!

Shaych Mohammed bin Saalih al-`Othaymien (رحمه الله) werd het volgende gevraagd:

Vraag:

Is het afzonderen met de verloofde (vrouw) toegestaan? Wetende dat wij (en alle lof is aan Allah) beiden praktiserend zijn. En (wat betreft) de uitspraak van de Boodschapper van Allah (صلى الله عليه وسلم): “Er is geen man die zich afzondert met een vrouw behalve dat de derde persoon de Satan is.” Alle lof is aan Allah, wanneer wij bij elkaar zitten dan is er (altijd) iemand van mijn of haar familie aanwezig en ik heb geen (slechte) gedachten wanneer ik met haar zit of spreek. Geef ons profijt.

Antwoord:

De verloofde vrouw is zoals de niet-verloofde in het kijken naar haar, het spreken en het zitten met haar. M.a.w. dat het voor een persoon verboden is. Behalve het kijken (naar haar) zonder afzondering wanneer hij haar wenst te huwen. En wanneer de man het genot wenst van het zitten en het spreken met haar, laat hem dan het huwelijkscontract afsluiten. Wanneer hij dan het contract afsluit dan is het halaal voor hem om met haar te spreken, zich af te zonderen met haar en het kijken naar haar. Alles wat dan halaal is voor de man met zijn vrouw is dan ook voor hem halaal.

Dat hij zich echter afzondert met zijn verloofde met als argument: “Zij en ik zijn beiden praktiserend”, dan valt dit onder de misleiding van de Satan. Want hoe kuis een persoon ook is, hij komt niet onder het feit uit dat hij in het gezelschap is van de Satan wanneer hij zich met een vrouw afzondert. Vooral omdat zij zijn verloofde is en hij denkt dat zij na een aantal dagen zijn vrouw zal zijn! De duivel stroomt door de zoon van Adam zoals het bloed (door de aderen) stroomt.

Kortom, het is voor de verloofde man en vrouw niet toegestaan om over de telefoon te spreken, met elkaar af te zonderen, of dat hij haar alleen in zijn auto vervoert, of dat zij met elkaar samen zitten in de aanwezigheid van zijn familie terwijl haar gezicht onbedekt is[2" -->.

Bron: Silsilah Fataawa Noer ala Darb, nr. 335
Vertaling: Youssef aboe Safiyyah
Gepubliceerd op: http://www.ahloelhadieth.com

Arabische Tekst:
السؤال:هل يجوز الانفراد بالخطيبة، علماً يقول: بأننا ملتزمين والحمد لله، وقول الرسول صلى الله عليه وسلم: «ما خلا رجل بامرأة ألا وكان الشيطان ثالثهما». لكن الحمد لله عندما نجلس مع بعضنا البعض معنا الأسرة سواء من أسرتي أو أسرتها، ولم نفكر في شيء في جلستنا وحديثنا معها، أفيدونا بذلك؟
الجواب:الشيخ: المرأة المخطوبة كغير المخطوبة في النظر إليها والتحدث إليها والجلوس معها، أي أن ذلك حرام على الإنسان إلا النظر بلا خلوة إذا أراد خطبتها، وإذا كان الرجل يريد أن يستمتع بالجلوس إلى مخطوبته والتحدث إليها فليعقد النكاح؛ فإنه إذا عقد على امرأة حل له أن يتكلم معها وأن يخلو بها وأن يتمتع بالنظر إليها، وحل له كل شيء يحل للزوج من زوجته، فأما أن ينفرد بالمخطوبة ويقول: أنا ملتزم وهي ملتزمة فإن هذا من غرور الشيطان وخداعه؛ لأن الإنسان مهما بلغ في العفة لا يخلو من مصاحبة الشيطان إذا خلا بالمرأة، لا سيما وأنها مخطوبته وأنه يعتقد أنها بعد أيام قلائل تحل له، وأن الشيطان يجري من ابن آدم مجرى الدم، وخلاصة القول أنه يحرم على الخاطب أن يتحدث مع مخطوبته في الهاتف أو يخلو بها في مكان أو يحملها في سيارته وحده أو تجلس معه ومع أهله وهي كاشفة الوجه. نعم.
المصدر: سلسلة فتاوى نور على الدرب > الشريط رقم [335]

[1] Voetnoot vertaler: Letterlijke betekenis: De buitenlandse (of vreemde) vrouw. Het gaat hier om vrouwen met wie je kunt trouwen.

[2] Voetnoot vertaler: Shaych al-`Othaymien ziet de niqaab als verplicht, vandaar deze opmerking.