Bekijk volle/desktop versie : Kamer wil hoorzitting inreisverbod Trump



30-01-2017, 15:00
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil een hoorzitting over het inreisverbod voor burgers uit zeven islamitische landen dat de Amerikaanse president Donald Trump heeft ingesteld.



Het voorstel van D66 en GroenLinks wordt gesteund door onder meer de PvdA, het CDA en de SP, aldus D66.

D66 en GroenLinks deden hun oproep zondag. Bij de hoorzitting willen ze onder meer vragen stellen aan KLM, de marechaussee en een expert op het gebied van volkenrecht. Ook de ChristenUnie, de Partij voor de Dieren, Groep Kuzu/Öztürk en onafhankelijk Kamerlid Norbert Klein zijn voor een hoorzitting.

De maatregel van Trump heeft ook impact op Nederland. KLM weerde bijvoorbeeld enkele passagiers van vluchten naar de VS. "Wat kan bijvoorbeeld Schiphol als eigenaar en beheerder van terminal 4 op vliegveld JFK in New York? Welke rol hebben marechaussee en andere diensten?", vragen D66 en GroenLinks zich af.

30-01-2017, 15:19


Ja en dan? Een nutteloze hoorzitting waar de belastingbetaler voor kan opdraaien. Alsof Trump het interesseert. Hij heeft niks voor niks een presidentieel uitgevaardigd en er een handtekening onder gezet. Het boeit em geen ene malle moer hoe er over hem gedacht wordt. Geld had ie al. Nu heeft hij de macht. Een smerige populist op zoek naar macht en nu heeft hij die macht. Fuck iedereen denkt ie.