Bekijk volle/desktop versie : te oud voor geneeskunde??



Pagina's : [1] 2

13-01-2017, 21:28
Ik ben momenteel eerstejaarsstudent HBO verpleegkunde en ik ben 23 jaar oud. Ik overweeg om de opleiding Geneeskunde te doen aan de uni..alleen beschik ik nog niet over de juiste vakken. Ik moet nog 4 vakken op VWO doen wil ik in aanmerking komen samen met de Propedeuse.

Ik zal dan pas kunnen beginnen op mijn 25ste en ik twijfel heel erg om het te doen of niet...
Ik kijk er een beetje tegenop om op die leeftijd dan nog minimaal 6 jarige studie te volgen exl. van specialisme.
wat is jullie kijk hierop? Wel of niet doen? Als ik ervoor wil gaan wil ik dit jaar twee vakken doen (doctum of een voortentamen)

reden dat ik het overweeg is omdat ik vind dat verpleegkunde toch niet helemaal mijn ding is. Het verplegen van mensen waarbij het hoort om mensen te wassen enz en daar zie ik een beetje van af. Ik wil toch wel meer nettere dingen kunnen doen.

Hebben jullie tips voor mij?

13-01-2017, 21:30


De studie geneeskunde moet je juist vaak aan je mede studenten m/v zitten en oefenen dus je reden voor de overstap is niet echt realistisch.

13-01-2017, 21:39
Aparte vraag. Je bent nooit te oud om te leren.
Vind alleen je redenen vaag. Nettere baan? In de zorg heb je nu eenmaal met mensen en lichamelijk contact te maken. Of je nou verzorgster of chirurg bent? Dus wat is jouw definitie van "netter" hierin? Zou je toch goed laten informeren, want geneeskunde is toch net andere koek dan verpleegkunde qua niveau en stof.

13-01-2017, 21:50
Ik snap je bezwaren. Verloskunde?

13-01-2017, 21:54


Shopverslaafde ze heeft het niet over stof of niveau.

Ze vraagt of ze al dan niet te oud is voor de opleiding geneeskunde!

Meid als jij je erbij goed voelt DOEN!!!
Je hebt een heel leven voor je om te werken na je studie! Menige die jaloers zijn in jouw positie... Iqra iqra staat niet voor niets in de koran daarbij kan je internationaal overal wereldwijd terecht met deze prachtige studid.

Go for itttt studie is zo breed dat je bijna overal terecht kan komen xxx gair insha allah.

Ps ben ouder dan jou en heb al 4 diplomas op zak ik werk fulltime als moederzijnde met 2 kids en wil insha allah weer opleiding doen.. Blijven ontwikkelen is erg belangrijk!

13-01-2017, 22:10
Spa Citroen..... Ik heb haar vraag gelezen en beantwoord
Dat ze nooit niet te oud is om te studeren. Jij haalt je eigen diploma's erbij en je prive-leven waar zij ook niet om gevraagd heeft, dus begrijp je reactie naar mij toe niet

De reden dat ik haar zeg dat ze zich goed moeten laten informeren is dat ze als ik het goed begrijp met alleen een propedeuse en vakken van het VWO toelaatbaar wil worden.... Geneeskunde is een pittige studie die ze niet moet onderschatten en is totaal niet te vergelijken met verpleegkunde. Als de reden is dat ze een nettere baan wil is dat ook een zwak argument, dat begrijp je zelf ook wel hoop ik.

Anyway ts: bezoek open dagen, plan een meeloopdag, lees je goed in en volg je hart en verstand. Allahi3awnek. Waar een wil is, is een weg.

13-01-2017, 22:18
Vind dat er voor studie geen max leeftijd is hoor al zeg je dat je 40 bent who cares about that? Ik vind het juist heel goed je wil jezelf blijven ontwikkelen en het is een prachtige studie!! Mooi beroep om trots op te zijn later! Gewoon voor gaan met de wil van Allah ta3ala zal je er komen

13-01-2017, 22:25
Bij geneeskunde zal je je in het tweede jaar moeten laten betastten door klasgenoten en jij zal hen moeten betasten

13-01-2017, 22:28
Ze vraagt nergens of ze het niveau aankan dus ik snap jouw redenering niet ..

Wie zegt dat ze geen voorondezroek heeft gedaan? Je haalt zaken bij die er niet toedoen.. Daar vroeg ze nl. Naar afain..

Ps mijn priveleven is dus het antwoord op hast vraag en die luidde of zij al dan niet te oud is voor de opleiding BIJDEZE ANTWOORD NEE!!!

13-01-2017, 22:29
ALWAYSHOPE JIJ BEGRIJPT HET!!

Gewoon simpel antwoord op haar gestelde vraag... Ipv bijzaken erbij halen

Hier heeft ze wat Aan!

13-01-2017, 22:37
25 is niet oud hoor om eraan te beginnen. Als je op je begin 30e een basisarts bent is dat heel mooi. En ligt eraan wat je kiest maar denk dat je als arts niet aan lichamelijk contact ontkomt. Maar verpleegkundigen doen echt zwaar werk en verdient voor het werk dat je doet echt niet zo goed.. liever 6 jaar doorleren en er meer uithalen op alle vlakken

14-01-2017, 01:28
Nettere dingen...
Meid, mijn broer is arts (doet nu zijn specialisatie) en het is alles behalve netjes
Geen enkele beroep is 'netjes'


Je leeftijd moet geen rol spelen. Just go for it!

14-01-2017, 01:36


De vraag is niet of je te oud bent voor deze studie.
Maar ben je capabel genoeg?

Je hebt geen vwo als basis gehad, waar de exacte vakken erg moeilijk zijn.
Ik kom wel van het VWO. Ik deed geneeskunde en vond heel zwaar, vooral vergeleken met mijn vorige universitaire studie.

14-01-2017, 05:00
Ik ken jou niet en wil niet enkel op je openingspost afgaan, maar je weet dat er een lotingssysteem voor de studie geneeskunde bestaat?

14-01-2017, 08:44
Leeftijd moet nooit een obstakel zijn, alleen geldt er bij de studie geneeskunde wel een lotingprocedure. Ik weet niet precies hoe ze de plekken weggeven, maar het kan zijn dat je er met de eerste ronde nog niet direct bij zit..

Pagina's : [1] 2