Bekijk volle/desktop versie : OM ook in beroep in proces-Wilders23-12-2016, 18:18
Het Openbaar Ministerie gaat ook in beroep tegen de uitspraak in de zaak-Geert Wilders, meldt het OM in Den Haag vrijdag.Aanleiding voor het beroep is onder meer de gedeeltelijke vrijspraak van de PVV-politicus. De rechter sprak Wilders vrij van aanzetten tot haat.

Een ander punt is de vrijspraak voor uitspraken die het Kamerlid deed op een Haagse markt op 12 maart 2014. Daar sprak Wilders over "een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen".

Verder vindt het OM dat Wilders een boete verdient voor zowel deze uitspraak als de 'minder-minder'-uitspraak tijdens een verkiezingsbijeenkomst vorig jaar maart. De rechtbank achtte Wilders wel schuldig maar gaf hem geen straf.

Reactie woordvoerster

"Het OM vindt dat de uitspraak over de boete een herbeoordeling van het hof behoeft", aldus een woordvoerster.

Wilders heeft eerder ook al beroep aangetekend tegen de uitspraak.

23-12-2016, 18:41Citaat door Moestuinafa:
Ik moest zo lachen, Bolhaar de baas van het OM is toevallig ambasadeur van het Marokko fonds. Niets aan de hand zou je denken, want dat mag gewoon, echter toen mensen het opmerkte veranderde binnen een dag zijn CV. Laten we eerlijk zijn, dat is verdomde verdacht. Staat het OM daar om de wet en voor het volk, of omdat de baas een grote voorliefde heeft voor Marokko.
Het is niet het OM die Wilders heeft veroordeeld wegens Groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie...dat vonnis heeft de rechtbank uitgesproken.

Maar misschien heben de betreffende rechters wel eens couscous gegeten zou zo maar kunnen

23-12-2016, 18:54

Citaat door Moestuinafa:
Klopt, maar er word iets verhuld, en als OM dingen verhult, misschien wel andere motieven heeft, wie kan je dan nog vertrouwen? De rechter die op TV uitspraken doet over het Wilders proces? Misschien de rechter die haar twitter account heeft moeten blokkeren (lees verhullen) van de rechtbank vanwege commentaar op Wilders?
Het is niet erg dat mensen dingen doen, het is alleen bijzonder verdacht dat er zaken verhult worden.
Veroordeling is dan leuk, maar als niemand het recht meer geloofd heb je meer verloren dan gewonnen.
Hebben wij volledig inzicht in de pvv en de geldstromen die in die club omgaan tussen partij en stichting etc...Nope er zijn wel signalen dat buitenlandse krachten zijn stem kunnen kopen..zo mocht de woordvoerder van de pvv opeens geen kritische vragen meer stellen ovet MH17.

Ontopic.
Het om vervolgd...de rechter velt een vonnis en in het geval van wilders was dat dit keer een veroordeling.

Wilders is schuldig aan het aanzetten tot discriminatie en Groepsbelediging.

23-12-2016, 19:17

Citaat door Moestuinafa:
Alle grote sponsoren zijn gewoon openbaar bekend.
Maar niet vertrouwen van een PVV heeft veel minder impact dan het niet vertrouwen van het recht, en als dit soort dingen continu spelen (waar Wilders ook op in speelt) komen dingen niet goed.
Heb je het nu over het OM of over de rechtbank?

De rechtbank heeft gewoon een vonmisbare geveld zoals vlees het recht en jurisprudentie te verwachten viel.

Wilders is schuldig aan aanzetten tot discriminatie en Groepsbelediging...in hoger beroep zal dat niet anders zijn verwacht ik.

23-12-2016, 19:21Citaat door Moestuinafa:
OM als rechters
Wilders is onderdeel van de wetgever...hij kan wetten maken en daar een meerderheid voor halen in het parlement maar staat niet boven de wet.

Als hij onder invloed van radicale of Rusland een wet .aast is dat een kwalijke zaak.

Het om doet niet anders dan bewijs aandragen., de advocaat van wilders bestrijdt dat en de rechter doet vervolgens uitspraak

Er is niets dubieus aan...behalve aan wilders die nu ook nog eens veroordeeld is.

23-12-2016, 19:24
Natuurlijk zet hij aan tot haat. Dat weet elk randdebiel.


Maar snap niet dat deze man zoveel aandacht krijgt en serieus wordt genomen. Bedoel als je hem zou moeten vergelijken met Pim fortuin.. Das toch een wereld van verschil he...